Renault exclude utilizarea motoarelor Cosworth din 2012

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 14.07.2011
Echipa Renault a negat speculaţiile potrivit cărora ar putea fi obligată să utilizeze motoare Cosworth în 2012 din cauza datoriilor pe care le are către constructorul Renault.

Presa internaţională a relatat recent că echipa Renault a acumulat datorii semnificative la constructorul Renault pentru motoarele utilizate în acest sezon, speculând că ar putea fi nevoită să folosească unităţile mai ieftine oferite de Cosworth.

Informaţiile au fost însă negate de Eric Boullier, şeful Renault dezvăluind că doreşte prelungirea actualului contract scadent la finalul sezonului 2013.

"Nu evaluam nicio altă opţiune, pentru că avem o conexiune istorică, aşa că vreau o înţelegere pe termen lung. Contractul nostru durează încă doi ani până în 2013, iar acum discutăm foarte serios despre prelungirea contractului şi chiar mai mult decât atât. Avem o conexiune istorică cu Viry (n.r - localitatea unde Renault construieşte motoare pentru F1), iar Viry va avea nevoie de sprijin pentru şasiu pentru a construi arhitectura noului motor (n.r - în şase cilindri), iar acum lucrez la această înţelegere", a declarat francezul.

Informaţiile au fost confirmate şi de Renault Sport prin vocea şefului Jean-Francois Caubet, care a admis că intenţia este chiar de prelungire a contractului pentru 2014, când va intra în vigoare noul regulament pentru unităţi în şase cilindri.

"Avem un contract foarte clar pe trei ani pentru furnizarea motoarelor.

Vom respecta acest contract şi am fost foarte surprinşi să auzim aceste zvonuri. Discutăm serios cu Renault despre motoarele V6 pentru 2014", a precizat el pentru postul de radio RMC.

Renault va furniza motoare pentru patru echipe începând din sezonul2012: Red Bull Racing, Renault, Lotus şi Williams.

Via | ESPNF1 | F1 Times

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru