Renault F1 pregăteşte un parteneriat cu constructorul Lotus

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 06.11.2010
Renault va rămâne în F1 doar ca furnizor de motoare, iar echipa franceză va încheia un parteneriat cu constructorul Lotus, potrivit unor surse din paddock.

Constructorul Renault este decis să renunţe la pachetul de acţiuni de 25% pe care îl mai deţine la Renault F1 Team şi să rămână în Formula 1 doar ca furnizor de motoare începând din sezonul 2011.

Astfel, compania Genii Capital, care deţine 75% din acţiunile Renault F1 team, va prelua controlul total al echipei şi va fi nevoită să caute finanţare externă pentru alcătuirea bugetului. Potrivit unor surse credibile din paddock, Renault F1 va semna un parteneriat cu constructorul britanic Lotus Cars, existând şanse ca echipa să fie redenumită în Lotus Renault începând de anul viitor.

În cazul în care acest parteneriat se va confirma, echipa cu sediul la Enstone va avea resursele necesare pentru a opera în Formula 1, în timp ce Lotus Cars va beneficia de o vastă expunere de imagine, cu posibilitatea de a deveni acţionar minoritar în cadrul team-ului.

Pe de altă parte, acest parteneriat reprezintă o lovitură pentru actuala echipă Lotus Racing, care se află într-o dispută juridică pentru a putea utiliza numele Team Lotus începând din sezonul 2011. Chiar dacă Lotus Racing ar câştiga dreptul de a utiliza acest nume, existenţa a două echipe cu numele Lotus în F1 ar fi inutilă.

Astfel, echipa cu sediul la Norfolk ar putea să-şi schimbe numele în 1Malaysia Racing Team, după numele unuia dintre acţionarii principali, sau în Air Asia, după numele companiei aviatice deţinute de şeful Tony Fernandes.

Informaţiile despre noua strategie pe care o va aborda Renault în Formula 1 vine la numai câteva ore după ce constructorul francez a anunţat că va furniza motoare pentru 3 echipe începând de anul viitor: Red Bull Racing, actuala echipă Lotus Racing şi actuala Renault F1 Team.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • salutare
    am auzit ceva incredibil!SponsorulRenault de anul viitor va fi Proton,care vapune logoul Lotus,asa ca vom avea Lotus Renaul si Renault Lotus Racing anul viitor!!INCREDBIL!!!!!!!Sper sa se faca lumina in acest caz,pentru ca si asa F1 este deja un sport care ridic multe semne de intrebare!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru