Renault: "În Canada am putea ajunge la potenţialul maxim al motorului"

de Daniel Popescu
Marti, 29.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault consideră că ar putea atinge potenţialul maxim al motorului în Marele Premiu al Canadei, însă acest lucru nu ar garanta o luptă egală cu Mercedes.

Renault continuă să introducă îmbunatăţiri pentru unităţile de propulsie pe care le furnizează pentru Red Bull Racing, Lotus şi Caterham.

După un început de de sezon în care motoarele rivalilor de la Mercedes au fost cu circa 80 de cai putere mai performante, francezii anticipează că vor atinge potenţialul maxim al unităţii în Marele Premiu al Canadei din 8 iunie.

"Este corect să spunem că Barcelona sau Monaco nu sunt circuite foarte importante pentru motor, ci pentru energie. În curse va fi important ca unităţile de propulsie să funcţioneze corect. Cel puţin avem trei săptămâni pentru a continua să muncim şi apoi la Montreal poate vom avea ceva aproape de 100%", a declarat Remi Taffin, directorul de operaţiuni al Renault.

Urmareste Automarket
Chiar dacă previziunile sale se vor adeveri, nu există nicio garanţie că motorul Renault vă fi la fel de puternic precum cel al rivalilor de la Mercedes.
În prezent, se estimează că germanii mai au un avantaj de circa 30 de cai putere.

"Când vom ajunge în punctul în care avem aceeaşi cantitate de energie pe tur, totul va depinde de puterea maximă. Cum comparam puterea? Un lucru pe care îl putem spune este că motorul Mercedes este mai puternic pe liniile drepte şi mai rapid pe tur, aşa că bănuiesc că au un motor mai bun decât al nostru", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (7)

  • Sa speram ca va continua in ritmul Mclaren ,Fortza Alonso
    9 28
  • Test Driver 01
    Interesant, pentru ca si cei de la Ferrari se apropie de puterea maxima a motorului, este posibil ca iarasi aerodinamica si fie factorul decisiv. Masina Ferrari sta aproape la fel de bine ca cea Red Bull in virajele lente dar mai bine in cele rapide, slabiciunea ambelor masini este evident... viteza de varf. Cred ca intre aceste doua echipe se va da, catre final, lupta pentru locul doi. Nu cred ca vor putea bate echipa Mercedes, care inca are un avantaj destul de maricel.
    12 0
  • sucaru
    Forza alonso nu vede mai mult de locul 3 anul asta
    11 10
  • In F1 secretele sunt foarte bine pastrate iar daca Niki Lauda declara ca motorul are in jur de 580 CP ori a facut o gafa (putin probabil) ori a incercat sa induca in eroare concurenta sau sa distraga atentia de la alte probleme mai importante... daca motoarele sunt inghetate dar totusi se poate lucra la sift pt imbunatatirea acestora atunci nici Mercedes nu cred ca va sta cu mainile in san...
    7 0
  • dupa cum a iceput campionatul si ce masina are ,cred ca asta aste si obiectivu din pacate FORTZA ALONSO
    10 6
  • pablo256r
    Si dupa ce va ajunge un motor Renault la "aproape de 100%" urmeaza decaderea?
    O declaratie mai nepotrivita nu stiu daca se putea da.
    Un lucru e cert. Merc dau 1 secunda pe tur la oricine. Ferrari a adus ceva in ultima cursa care le-a functionat. Cei motorizati de Renault?
    Pai cand un pilot spune echipei ca nu poate depasi monopostul din fata lui pe linia dreapta despre ce mai vorbim?
    E o mare greseala ca s-a oprit dezvoltarea motoarelor in timpul campionatului. Asa mai aveau toti o sansa.
    5 3
  • stop &go
    gravitatia e singura forza care i-a mai ramas lu Alonso
    15 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru