Renault: "Lotus va rămâne în urma rivalilor din cauza absenţei de la Jerez"

de Daniel Popescu
Vineri, 24.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault consideră că performanţele Lotus din debutul sezonului vor fi afectate de decizia echipei de a nu participa la prima sesiune de teste de la Jerez.

Esential 8 este numarul zilelor de teste pe care le va efectua Lotus inaintea sezonului
12 zile vor testa inaintea sezonului toate celelalte 10 echipe
Lotus va fi singura echipă care nu va participa la prima sesiune de teste premergătoare noului sezon, care va avea loc în perioada 28-31 ianuarie la Jerez.

Echipa britanică a minimalizat importanţa acestei decizii şi a oferit ca argumenteRenault îi va oferi toate datele obţinute de Red Bull Racing, Toro Rosso şi Caterham şi că vremea răcoroasă de la Jerez nu este potrivită pentru teste.

Cu toate acestea, Rob White, directorul executiv al Renault Sport, avertizează Lotus că va rămâne în urma rivalilor din cauza acestei decizii, în primul rând ca urmare a faptului că echipa va pierde timp pentru a integra motorul în şasiu.

Obiectivul primului test este validarea motorului în monopost. Cei care nu vor testa la Jerez vor fi un pic în urmă, iar asta include unitatea de propulsie în ecuaţie.

Rob White
Director executiv Renault Sport
"Unitatea de propulsie este fundamental identică, dar fiecare instalare este unică.
Obiectivul primului test este validarea motorului în monopost. Este prima oară când cele două părţi funcţionează împreună şi le porneşti. Simulăm cât de mult putem, dar înaintea pornirii nu am pus împreună toate piesele şi subansamblele exact în configuraţia în care vor fi în monopost. În mod evident, cei care nu vor testa la Jerez vor fi un pic în urmă, iar asta include unitatea de propulsie în ecuaţie"
, a declarat el pentru publicaţia Autosport.

Pe de altă parte, White a atras atenţia că performanţele reale ale monoposturilor vor fi dificil de estimat în teste şi în primele curse şi anticipează evoluţii oscilante din partea echipelor.

"La început, lucrurile se vor schimba rapid. Nu cred că va fi posibil să evaluăm performanţa într-o săptămână, la finalul testelor de la Jerez. Există multă incertitudine cu privire la rezultate. Va fi vorba despre verificarea performantelor monopostului relativ la aprecierile în privinţa designului", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru