Renault, multumita de decizia FIA

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 18.08.2009
Renault si-a exprimat satisfactia ca va putea concura in Marele Premiu al Europei si considera ca amenda de 50.000 de dolari este perfect justificata pentru ca echipa a incalcat regulamentul sportiv.

Curtea Internationala de Apel a FIA (CIA) a decis luni seara sa permita echipei Renault sa concureze in cursa de la Valencia de la sfarsitul acestei saptamani, dupa ce comisarii de cursa de la Hungaroring suspendasera initial team-ul francez de la acest eveniment.

CIA a considerat ca pedeapsa initiala a fost prea aspra si a amendat in schimb echipa cu 50.000 de dolari, Renault primind totodata si o mustrare.

Francezii sunt incantati ca pot lua startul in cursa din acest weekend si admit ca echipa a incalcat regulamentul sportiv pentru ca i-au permis lui Fernando Alonso sa paraseasca boxele chiar daca pneul dreapta fata nu era montat corespunzator.

"Echipa Renault primeste cu bucurie decizia Curtii Internationale de Apel de a ridica suspendarea team-ului de la Marele Premiu al Europei. Totusi, echipa a luat la cunostinta ca regulamentul sportiv a fost incalcat in timpul incidentului din pitlane de la Marele Premiu al Ungariei, ceea ce a compromis securitatea. Prin urmare, echipa accepta decizia FIA de a formula o mustrare, iar amenda de 50.000 de dolari este corecta si echilibrata.

Renault se concentreaza acum pe pregatirile pentru cursa din acest weekend de la Valencia", se arata intr-un comunicat de presa al echipei Renault.

Marele Premiu al Europei se va desfasura pe circuitul de la Valencia in weekendul 21-23 august.

Via | Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru