Renault pledeaza luni impotriva suspendarii de la Valencia

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 17.08.2009
Oficialii Renault vor incerca astazi sa convinga Curtea Internationala de Apel a FIA sa permita echipei sa concureze in Marele Premiu al Europei. Verdictul va fi anuntat insa abia marti.

Curtea Internatinala de Apel a FIA se reuneste luni la Paris pentru a analiza apelul initiat de Renault impotriva suspendarii de la Marele Premiu al Europei din 23 august.

Francezii vor incerca sa convinga Curtea sa modifice pedepasa aplicata, aceasta fiind dictata initial de comisarii de cursa de la Hungaroring. Presa internationala speculeaza ca Renault are sanse ridicate sa primeasca o amenda usturatoare in locul suspendarii, mai ales ca Fernando Alonso ar fi privat de sansa de a concura in fata propriilor suporteri.

Chiar daca in prezent nu stie daca va lua startul in cursa de la finalul acestei saptamani, Renault a transportat deja mai multe camioane de echipamente la Valencia, intrucat timpul dintre aflarea verdicutului si primele antrenamente libere este foarte scurt.

Renault a fost suspendata de la Marele Premiu al Europei dupa ce pneul dreapta fata al monopostului lui Fernando Alonso s-a despins si a zburat pe circuit in timpul Marelui Premiu al Ungariei, in ciuda faptului ca echipa stia ca respectivul cauciuc nu fusese montat corespunzator la pitstop.

Judecarea apelului a obligat echipa Renault sa amane confirmarea concedierii lui Nelson Piquet Jr.

din cadrul echipei. Brazilianul va fi inlocuit de Romain Grosjean, insa Renault nu poate confirma inca acest lucru intrucat elvetianul va fi lasat sa concureze in cursa de GP2 de la Valencia daca echipa va pierde apelul.

Curtea Internationala de apel a FIA va anunta veridictul in acest caz in cursulzilei de 18 august.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru