Revine Schumacher la Ferrari? "Nici nu trebuie să mă gândesc la aşa ceva"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 14.03.2012
Michael Schumacher consideră că există şanse "extrem de mici" să revină la Ferrari, echipa pentru care a cucerit cinci titluri mondiale în perioada 2000-2004.

Michael Schumacher se pregăteşte să înceapă cel de-al treilea sezon la Mercedes după revenirea spectaculoasă în Formula 1 făcută înainte de Crăciunul din 2009.

Septuplul campion mondial nu a luat încă o decizie cu privire la prelungirea contractului cu echipa germană scandent la sfârşitul acestui an, însă este tranşant când vine vorba despre posibilitatea de a reveni la Ferrari, chiar dacă Scuderia ar putea avea un loc liber în echipa pentru anul viitor.

"Pot să spun doar atât. Probabilitatea să-mi închei cariera cu o altă echipă decât Mercedes este atât de mică, încât nici măcar nu trebuie să mă gândesc la aşa ceva", a declarat el pentru publicaţia germană Bild-Zeitung.

Schumacher a fost foarte aproape să revină în Formula 1 în vara anului 2009 ca înlocuitor pentru Felipe Massa după accidentul suferit de brazilian la Hungaroring, însă a fost nevoit să renunţe la plan din cauza unor probleme medicale la gât.

Pe de altă parte, Schumacher a dezvăluit şi unul dintre motivele pentru care a fost de acord să revină în Formula 1 după o pauză de trei sezoane.

El susţine că interzicerea testelor din timpul sezonului, care afectează debutul tinerelor talente în sport, îi asigură mai mult timp liber decât în perioada în care concura pentru Ferrari. De altfel, la vremea respectivă testele erau mult mai intense, iar Schumacher era recunoscut pentru abilitatea de a dezvolta monopostul Scuderiei.

"(Am revenit) deoarece cursele sunt pasiunea mea şi nu trebuie să-mi întrerup viaţa pe care o am cu familia mea. Când am revenit, unul dintre motive a fost că Formula 1 este mult mai puţin consumatoare de timp decât era în prima mea carieră. Atunci aveam teste după fiecare cursă, acum nu sunt deloc în timpul sezonului. Petrec mult timp cu familia. Altfel, în mod clar nu ar fi existat nicio revenire", a mai precizat el.

Via | GMM

Comentarii (7)

  • schumi
    fara ferrari
    4 6
  • Vulpoiul
    Daca-i Vulpoi ii Vulpoi, stie el ca daca se duce acolo tre sa inceapa iar de la inceput, ca Ferrari la moment are nevoie de el doar pentru ai face masina lui Alonso, poate Ferrari l-ar vrea, nu cred ca si el ar vrea asta, este constient ca mai are in F1 maixim 1-2 ani. si ar fi bine sa continue munca care a inceput-o, cine stie poate ne face o surpriza.

    P.S. Atita timp cit va fi Schumi in F1 voi spera ca va mai cistiga un titlu si cu alta echipa.
    27 5
  • Un 2012 altfel!
    Bafta Baroane!Arata-le ce inseamna maiestria la volan!
    13 0
  • hellboy
    Poate e mai bine sa ramana la Mercedes...
    Chiar daca sunt fan Ferrari si fan Schumi in acelasi timp, cred ca e mai bine sa ramana la Mercedes (lucru de care sunt aproape convins ca se va intampla) deoarece are o pozitie confortabila, avandu-l in staff pe Ros Brawn .
    Fani Schumi, fiti constienti de faptul ca nu o sa mai ia vreun campionat, lucru lesne de inteles (varsta).
    Tot ce putem spera e sa-l mai vedem pe prima treapta, ca pe podium va urca anul asta.
    0 2
  • Re: hellboy
    Are virsta inaintata dar asta nu ne impedica sa speram, si pe urma are doar 42de ani , dar campionate au fost cistigate si la 46: http://en.wikipedia.org/wiki/Juan_Manuel_Fangio

    Si apoi, ca sa cistigi in loterie trebuie sa cumperi macar bilet.
    P.S. Atita timp cit mai este in F1 mai speram.
    3 0
  • hellboy
    @ddorel
    Pe luna, americanii s-au dus cu niste calculatoare mult mai slabe decat orice telefon mobil.
    Sper la cateva victorii, nimic mai mult, deoarece sunt realist ;)
    O zi buna
    1 0
  • hellboy
    ....
    PS> Mai merg acum condusi de asemenea calculatoare?
    Nu cred, dar cred ca nici in F1 nu o sa mai fie campion mondial la 42 de ani:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru