Ricciardo, încrezător că va reveni pe locul doi în Australia prin câştigarea apelului

de Daniel Popescu
Marti, 18.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo şi-a exprimat speranţa că va intra din nou în posesia celor 18 puncte pentru locul doi ocupat în Marele Premiu al Australiei după ce Red Bull va câştiga apelul.

Esential 2 este locul pe care a terminat Daniel Ricciardo in Australia
Daniel Ricciardo a devenit duminică primul australian care termină pe podium o cursă desfăşurată în Ţara Cangurilor, însă a pierdut acest rezultat după ce a fost exclus pentru încălcarea regulamentului tehnic în privinţa debitului carburantului.

Red Bull Racing a făcut apel la această decizie, iar australianul şi-a exprimat speranţa că echipa va avea câştig de cauză.

"Altfel nu ar fi făcut apel. Echipa pierde timp şi bani, aşa că trebuie să fie încrezătoare că poate inversa situaţia, dar va trece ceva timp până când vom şti. Echipa simte că nu este totul în alb şi negru, sunt unele nuanţe de gri, aşa că va lupta şi vom vedea cum se va termina", a precizat el pentru publicaţia locală Herald Sun în prima declaraţie făcută după excluderea din cursă.

Red Bull vrea un verdict până în Malaysia

Ttrebuie să se clarifice până la cursa următoare, pentru că în acest moment nu avem măsurători fiabile.

Helmut Marko
Consultant Red Bull
FIA nu a anunţat încă data la care va fi judecat apelul formulat de Red Bull, însă presa internaţională anticipează că un verdict va fi dat cel mai devreme la sfârşitul lunii aprilie.
Până atunci vor avea însă loc alte trei curse, iar oficialii Red Bull susţin că este esenţial ca verdictul să fie cunoscut până la cursa din Malaysia de la sfârşitul săptămânii viitoare, pentru a putea şti cum vor utiliza senzorii omologaţi de FIA.

"Dispozitivul care măsoară debitul are unele slăbiciuni. În opinia noastră am respectat regulamentul. Asta trebuie să se clarifice până la cursa următoare, pentru că în acest moment nu avem măsurători fiabile", a explicat Helmut Marko, consultantul Red Bull, pentru publicaţia austriacă Kleine Zeitung.

Via GMM

Comentarii (3)

  • Ha,ha,ha...
    La RBR mereu au fost "nuante",ei nu au fost ca restul,au cautat mereu sa fenteze cumva intre "alb si negru",mereu au fost in zona gri !!!Pana acum erau tinuti in brate de Bernie,dar pare ca de anul asta el a "adoptat" alta echipa...una care ameninta prin conducerea la nivel inalt ca se retrage daca nu vor avea rezultate rapid!Da,ati ghicit,aia ce au testat anul trecut ilegal 1000 km pneurile Pirelli si au reusit locul 2 la constructori pana la urma,sa nu-mi spuna cineva ca nu a contat !?

    Asa e in afaceri,le da pe rand "oportunitatea" la "titluri",si ei toarna bani pentru Bernie&CO....Nu ma mira nici tacerea de ani de zile de la Ferrari la atatea nereguli,la statutul pe care il au in cadrul acestei competitii,daca "nu curge...macar pica",si asa fiecare isi ia partea!
    Si noi stam sa le ducem grija si sa calculam timpi si performanta...si cand colo...cartile sunt facute !!!Asta e,asta e lumea,cel putin in momentul asta ;) .
    14 9
  • Defapt inginerii mereu lucreaza in zona gri a regulamentului. You lil genius.
    9 9
  • bolovane...!!!!
    Una e sa lucrezi si sa descoperi ceva ce s-ar incadra in zona "gri",dar ce nu incalca regulamentul,si alta sa fii pasuit 2-3 curse cand il incalci si numai dupa aia sa-i puna sa intre in "legalitate" !Ce o mai tot dam cotita,exemplul cel mai bun de "miserupism" in prima cursa de anul asta:ei isi baga ceva in senzorii FIA,monteaza ce cred ei,ca de,ei sunt aia destepti cu 2 perechi de...pantaloni frate,si cand se iau masuri impotriva lor,hopa,tot ei deranjati!Ma lasi...chiar sper sa le tranteasca usa in nas,prea au facut ce au vrut,ajunge!

    P.S.chiar de vor fii altii tinuti in brate,macar sa nu mai fie ei...cei mai aroganti si nesuferiti ca si caracter,in frunte cu xenofobul dr.Marko !!!
    7 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru