Robert Vişoiu, locul 11 în antrenamentele de GP3 din Spania

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 11.05.2012
Robert Vişoiu a ocupat locul 11 în sesiunea de antrenamente din cadrul primei etape din sezonul 2013 al competitiei GP3.

Cel de-al treilea sezon al competiţiei GP3 a început vineri pe circuitul de la Barcelona, care găzduieşte în acest weekend şi Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei.

România este reprezentată în această competiţie de Robert Vişoiu, un piteştean în vârstă de numai 16 ani care a impresionat în testele de GP3 premergătoare noului sezon.

În sesiunea de antrenamente de vineri, Vişoiu a obţinut locul 11 după ce a fost cronometrat cu 1:39.839, fiind cu aproape o secundă mai lent decât liderul Matias Laine. Românul s-a poziţionat însă cel mai bine dintre piloţii echipei Jenzer Motorsport, întrucât coechipierii săi Patric Niederhausen şi Jakub Klasterka au terminat pe 13 şi, respectiv, 25.

O etapă de GP3 este alcătuită dintr-o sesiune de antrenamente libere de 45 de minute care are loc în ziua de vineri, urmată sâmbătă dimineaţă de o sesiune de calificări de 30 de minute.

Prima cursă de GP3 are loc sâmbătă după-amiază pe parcursul a cel mult 30 de minute, iar grila de start este stabilită în funcţie de rezultatele din calificări.

În schimb, pentru cursa a doua, care are loc duminică dimineaţă, se aplică o grilă de start inversată în cazul primilor opt piloţi din clasamentul primei curse.

Astfel, pilotul care a terminat prima cursă pe locul 8 pleacă din pole position în a doua cursă, pilotul de pe locul 7 pleacă al doilea şi aşa mai departe.

Piloţii care au terminat prima cursă între locurile 9-26 îşi păstrează poziţiile pe grila de start şi pentru cursa de duminică. Pe parcursul curselor nu există obligativitatea de a schimba pneurile, iar realimentarea cu carburant este interzisă.

Grila de punctare pentru prima cursă este similară cu cea din Formula 1 (25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1), în timp ce în cursa a doua punctează doar primii 8 clasaţi (15, 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1).

În plus, pilotul care obţine pole position-ul în calificări primeşte un bonus de patru puncte, iar piloţii care stabilesc cei mai buni timp în cele două curse sunt recompensaţi cu câte două puncte, dar numai dacă au terminat în primii 10.

GP3 SPANIA - PROGRAM

Prima etapă a sezonului din GP3 are loc pe circuitul de la Barcelona după următorul program:

Eveniment Ziua si ora Transmisiuni TV
Calificari sambata, 12 mai, ora 10:45  
Cursa 1 sambata, 12 mai, ora 18:20 DigiSPort 3, DECALAT, ora 19:15
Cursa 2 duminica, 13 mai, ora 10:25 DigiSPort 1, LIVE

 

Taguri: GP3, Robert Visoiu

Comentarii (2)

  • no-name
    Mult succes Robert!
    2 0
  • Regulament gp3
    Interesanta metoda de punctare si de asezare a pilotilor pe grila de start!
    In felul asta pilotul in timpul intregii curse va lupta pentru mai multe.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru