Ron Dennis: "Ecclestone a furat Formula 1 de la echipe"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 20.12.2010
Ron Dennis l-a acuzat pe Bernie Ecclestone că a "furat" drepturile de comercializare ale Formulei 1 la sfârşitul sezonului 1997.

Ron Dennis susţine că Bernie Ecclestone a privat echipele de sume importante de bani prin achiziţionarea drepturilor comericale ale Formulei 1 de la FIA, în ciuda faptului că în acel moment echipele făceau parte dintr-o organizaţie care primea o cotă parte din acestea.

Preşedintele McLaren Automotive a făcut această afirmaţie în cadrul unei biografii a omului de afaceri britanic apărută recent în Marea Britanie sub titlul "Bernie".

"Ecclestone ne-a furat pur şi simplu Formula 1. A utilizat aceste beneficii comerciale pentru a convinge echipele să accepte un contract care le-a eliminat drepturile pe care le aveau anterior", a precizat britanicul în cartea lui Ecclestone.

Drepturile de comercializare ale Formulei 1 au fost deţinute iniţial de FIA şi ulterior de Formula One Constructors’ Association (FOCA), care a inclus toate echipele din Formula 1. În 1997, Ecclestone l-a convins pe Max Mosley, preşedintele de atunci al forului mondial, să-i vândă direct drepturile TV prin propria sa companie, Formula One Management, iar din acel moment echipele primesc 50% din drepturile TV, dar nu mai au niciun cuvânt de spus în privinţa contractului.

Ecclestone îşi apară însă afacerea afirmând că echipele şi-au dat seama de greşeala comisă numai după ce noul format a început să aibă succes.

"S-au gândit că poate ar fi trebuit să facă singuri asta numai după ce lucrurile au început să meargă bine şi după ce eu am investit bani", a precizat britanicul în vârstă de 80 de ani.

Via | Daily Express

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru