Ron Dennis: "Nu m-am opus plecării lui Hamilton de la McLaren"

de Daniel Popescu
Luni, 02.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ron Dennis susţine că nu s-a opus deciziei lui Lewis Hamilton de a pleca la Mercedes, chiar dacă britanicul îşi petrecuse întreaga carieră la McLaren.

Esential 6 sezoane a concurat Hamilton pentru mcLaren inainte de a pleca la Mercedes
Lewis Hamilton a anunţat la finalul anului trecut că părăseşte McLaren după şase sezoane pentru a se alătura celor de la Mercedes, chiar dacă echipa germană nu impresionase în precedentele trei campionate.

În ciuda numeroaselor speculaţii cu privire la ofertele ademenitoare propuse de McLaren la vremea respectivă, Ron Dennis, preşedintele McLaren Group, afirmă că nu s-a opus deciziei pilotului de a părăsi echipa.

Nu am încercat cu seriozitate să previn eforturile sale de a explora noi orizonturi cu Mercedes.

Ron Dennis
Presedinte McLaren
"Hamilton ştie că face parte din familie şi că are rădăcini puternice în organizaţie. Anul trecut, nu am încercat cu seriozitate să previn eforturile sale de a explora noi orizonturi cu Mercedes, poate asta era necesar ca parte a maturizării sale.
Întotdeauna îmi voi aminti cu tandreţe de timpul petrecut de el alături de noi, aşa cum sunt mândru că am fost CEO şi şeful echipei atunci când a devenit campion mondial cu noi în 2008"
, a declarat el.

Pe de altă parte, Dennis a admis că nu se aştepta ca Hamilton să înregistreze rezultatele bune în primul său sezon în Formula 1, atunci când a luptat pentru titlu cu Fernando Alonso şi au pierdut amândoi în favoarea lui Kimi Raikkonen pentru un singur punct.

"Nu cred că ar fi putut cineva să prezică impactul pe care îl va avea în Formula 1. Chiar dacă am semnat cu el pe premisa că este rapid, anticipam că primul sezon va fi de ucenicie, că va învăţa şi că inevitabil vor fi greşeli şi erori. Faptul că s-a adaptat atât de rapid nu este numai o dovadă a dorinţei şi abilităţii sale, ci şi un tribut pentru calitatea educaţiei şi sprijinului pe care l-a acordat McLaren", a mai precizat el.

Via ESPNF1

Comentarii (1)

  • ahaha, asta a fost cea mai tareee. Dupa ce Alonso castiga al doilea titlu chiar in fata lui Schumacher (nu mai conta cum si de ce...) era pe norisori, plutea. Ca sa ia bataie de la un debutant el campionul en titre. Asta i-a pus capac, a inceput cu teatru, ifose si tot asa o tine
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru