Rosberg, cel mai rapid in prima zi de teste de la Jerez

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 10.02.2010
Nico Rosberg a stabilit cel mai bun timp in prima zi de teste de pe circuitul de la Jerez, cu putin timp inainte ca ploaia sa afecteze intregul program al echipelor.

10 echipe din Formula 1 au inceput miercuri sesiunea de teste de la Jerez cu scopul de a evalua in continuare monoposturile pentru sezonul 2010. Spre deosebire de sesiunea de la Valencia de saptamana trecuta, ploaia si-a facut aparitia pe circuit la numai o ora dupa inceperea programului si afectat intregul program de lucru.

Prin urmare, pilotii au fost nevoiti sa concureze in cea mai mare parte a zilei cu pneuri de ploaie extrema, insa acest lucru reprezinta totusi un avantaj pentru acumularea de informatii in acest mediu.

Sesiunea de miercuri nu a fost lipsita de probleme tehnice si a marcat aparitia a doua steaguri rosii. Primul dintre ele a fost cauzat de oprirea pe circuit a lui Mark Webber in urma unor scurgeri de ulei. Desi initial a fost considerata o problema minora, sesiunea a fost intrerupta pentru 20 de minute, iar australianul nu a mai efectuat niciun tur cronometrat in restul zilei, mecanicii preferand sa afle cauzele exacte ale defectiunii, mai ales ca vremea era nefavorabila.

Finalul sesiunii a fost marcat de oprirea pe circuit a lui Nico Rosberg, cel mai probabil din cauza unei probleme tehnice.

Intrucat timpul ramas pana la finalul sesiunii era de numai cateva minute, echipele nu au mai revenit pe circuit.

In ciuda problemelor sale, Nico Rosberg a stabilit cel mai bun timp al zilei in prima ora a sesiunii, cand ploaia nu isi facuse inca aparitia. Clasamentul final include cateva surprize tocmai din cauza faptului ca timpii competitivi din prima ora nu au putut fi imbunatatati din cauza pistei umede.

Iata clasamentul complet al primei zile de teste de la Jerez:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp  Tururi
 1  Rosberg  Mercedes GP  1:20.927  57
 2  Buemi  Toro Rosso  1:21.031  84
 3  Hulkenberg  Williams  1:22.243  118
 4  Alonso  Ferrari  1:22.895  88
 5  Kobayashi  BMW-Sauber  1:23.287  55
 6  Button  McLaren  1:24.947  68
 7  Liuzzi  Force India  1:24.968  71
 8  Petrov  Renault  1:25.440  27
 9  Webber  Red Bull  1:26.502  50
 10  Glock  Virgin  1:38.734  5

 

Testele de la Jerez continua de joi pana sambata.

Taguri: Jerez, teste

Comentarii (12)

  • Forza Ferrari!
    Go Alonso!
    0 0
  • teste
    Astia de la automarket nu-s nici ei prea departe de comentatorii de la tvr.
    Auzi:"Testele de la Jerez continua de joi pana sambata pe circuitul de la Valencia".
    0 0
  • @Danai-unde-i baiu'
    Nu prea inteleg ce cauta observatia matale la acest post, fa bine si fa corecturi de text unde e cazul.
    0 0
  • corectura
    Pai, dupa geografia mea, Jerez si Valencia sunt 2 circuite diferite? Sau poate am avut probleme la geografie?
    Asta asa dintr-un gogu rapid:
    F1 Winter Test
    Valencia 1-3 Feb,
    Jerez 10-13 Feb
    0 0
  • .e o mica eroare....
    ....dar, hai sa nu ne facem destepti ca si noi gresim.Daca nu iti place ,vezi-ti de drum.Uita-te la celalalte articole ,si poate apreciezi munca.
    0 0
  • mica eroare?
    Nu-mi place ca de fiecare data cand critic ceva imi este sters contul si trebuie sa-mi fac altul nou. Asta in primul rand.
    In al 2-lea, Diesel, tu oricum nu intelegi nimic, mi-am dat seama citindu-ti posturile. Asa ca d.p.d.v. al meu poti comenta ce vrei.
    @hasu, nu trebuie sa va faceti destepti.Ramaneti asa cum sunteti. Cat despre munca ce trebuie apreciat? copy paste cu translate din google? Fraza : "Testele de la Jerez continua de joi pana sambata pe circuitul de la Valencia" denota ca e din " translate". Si stii de ce? Pt. ca daca era scrisa in romana era asa: "Testele de la Jerez VOR continua de joi pana sambata pe circuitul de la Valencia" sau: "Testele de la Jerez se vor MUTA de joi pana sambata pe circuitul de la Valencia".
    Sau sigur ca mai exista si varianta ca redactorul acestui articol sa incurce circuitul Jerez cu Valencia.
    Deci, ori nu se cunoaste limba romana, ori cunosterile despre f1 sunt superficiale: Ambele sunt incompatibile cu functia de gazetar sportiv f1.
    Sorry
    0 0
  • danaid
    majoritatea articolelor de aici sunt preluate de pe autosport
    0 0
  • @danaid
    Nu stiu cum sa spun dar ai dat rau de tot cu muci in ciorba..... Semantica asta a limbii romane este extraordinar de complicata ...... Ne incurcam de cuvinte si ne impiedicam de pragul de jos dand cu capul de pargul de sus..... Gramatica asta...... Apropo daca tot iti place atat de mult sa vorbesti cuvinte de ce nu TRADUCATORUL de la GOOGLE in loc de TRANSLATE? Ai facut o supa de mancare din presupusele tale comentarii constructive......
    0 0
  • @danaid
    "Testele de la Jerez continua de joi pana sambata pe circuitul de la Valencia".-Ma asteptam sa-mi arati si mie, eram si eu curios unde-ai gasit textul cu pricina ca eu nu-l vad.Eu pricep mai greu e adevarat, nu prea inteleg de ce nu-ti faci tu un blog al tau, sau un carnetel de buzunar, orice, unde sa postezi in voie ce vrei cum vrei. Baietii astia mai gresesc, insa sa faci din asta un capat de lume, sa nu vezi partea plina a paharului inseamna ca ai probleme grave pe care ti le poti rezolva in alta parte, nu aici.Daca tu citesti ce postez eu e treaba ta, dar pe mine chiar nu ma intereseaza daca esti sau nu vexat.Daca ai ceva de rezolvat cu administratorii acestui site te sfatuiesc sa fii barbat si sa folosesti linia directa.
    0 0
  • @danaid
    Ne cerem scuze pentru aceasta greseala "capitala" din acest articol. Acum, serios vorbind, in cazul in care nu ti-ai dat seama, a fost doar o greseala umana. Se mai intampla, din pacate nu sunt perfect. Nu vad insa care este greseala gramaticala in fraza mentionata. Cat despre geografie, cauta articolele din ultimii trei ani despre testele de la Jerez si Valencia si spune-mi si mie daca s-a mai intamplat o astfel de eroare.
    0 0
  • forza Alonso
    Multe salutari pentru toti fanii Fernando Alonso. Abia astept sa inceapa campionatul.
    0 0
  • comentariu
    pe care il face danaid nu isi are rostul, ba mai mult, chiar mi se pare deplasat. Multumesc lui jonyalonso pentru salutari.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru