Rosberg: "Este prea devreme sa judecam rezultatele testelor"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 01.02.2010
Nico Rosberg spune ca este prea devreme sa analizeze performanta monopostului Mercedes GP, dupa ce a efectuat 39 tururi la volanul noului W01.

Nico Rosberg a fost in aceasta dimineata primul pilot care a evaluat noul monopost pregatit de Mercedes GP pentru sezonul 2010.

Cel mai bun timp al pilotului german a fost 1:13.543, cu aproximativ o jumatate de secunda mai slab decat cel realizat de Felipe Massa la volanul unui Ferrari F10. Desi spune ca este incurajat de prestatia monopostului, germanul a admis ca este prea devreme sa judece performanta reala a monopostului.

"Primele impresii ale monopostului au fost pozitive. M-am simtit grozav, desi este dificil sa compari pentru ca sunt multe lucruri diferite cu combustibilul, pneurile si nivelul de carburant pe care il folosesti, plus ca nu am concurat pe acest circuit de mult timp. In ultimii ani ti-ai fi putut face o impresie. Dar acum, de cand cu interzicerea realimentarilor, nu stii exact ce fac ceilalti. De obicei se utilizau 50-60 de kg de combustibil, dar acum nu stim. Este un monopost care poate castiga curse? Este imposibil sa fiu sigur de performanta acum", a declarat el pentru reprezentatii presei.

Rosberg i-a cedat volanul monopostului coechipierului sau Michael Schumacher in aceasta dupa-amiaza, iar septuplul campion mondial s-a ridicat la inaltimea asteptarilor desi nu a mai concurat in F1 de trei sezoane.

La ora redactarii acestui articol, cel mai bun timp realizat de Schumacher este 1:13.449 dupa 18 tururi efectuate, fiind deja mai rapid decat Rosberg. Lider este Pedro de la Rosa care a fost cronometrat cu 1:12.784.

Testele se vor incheia la ora 18:00 (ora Romaniei).

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru