Rosberg împarte datele din antrenamente cu Hamilton, dar britanicul susţine că nu-i sunt de folos

de Daniel Popescu
Sambata, 05.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg a dezvăluit că a împărţit cu Lewis Hamilton toate datele din antrenamentele de la Silverstone, în urma defecţiunii tehnice suferite de coechipierul său. Britanicul afirmă însă că informaţiile nu-i sunt de folos din cauza stilului diferit de pilotaj.

Esential 22 de puncte este avansul lui Nico Rosberg in fata lui Lewis Hamilton in clasamentul general
2 este numarul abandonurilor suferite de Lewis Hamilton din motive tehnice in primele opt curse ale sezonului
Lewis Hamilton şi Nico Rosberg sunt implicaţi într-o luptă echilibrată pentru titlul mondial, iar politica echipei Mercedes este ca ambii piloţi să împartă datele pentru a ajuta echipa să înregistreze progrese.

Nico Rosberg a recunoscut anterior că nu îi dezvăluie lui Hamilton toate secretele, însă afirmă că îi oferă acces necondiţionat la datele sale, aşa cum s-a întâmplat şi după antrenamentele de vineri din Marele Premiu al Marii Britanii. Gestul său a venit pe fondul defecţiunii tehnice suferite de Hamilton, în urma căreia britanicul nu a putut efectua o simulare de cursă.

"Totul este deschis şi împărţim totul. Echipa domină sportul pentru că am reuşit să lucrăm bine împreună.

Nu este vorba că trebuie să împart datele, vreau să le împart. Pentru mine este important să ajut echipa şi o pot ajuta numai dacă împart datele cu Hamilton şi schimbăm opinii. Principala problemă este că monopostul este subvirator la viteze mari şi vom discuta despre asta cu Hamilton", a declarat germanul la sfârşitul antrenamentelor.

Hamilton: "Datele lui Rosberg nu mă ajută"

Datele de pe stintul lung nu mă ajută cu adevărat, în sensul că pilotăm diferit.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Cu toate acestea, Hamilton susţine că datele monopostului lui Rosberg de pe stintul lung realizat în antrenamente nu îi sunt de folos, în primul rând din cauza faptului că are un stil de pilotaj diferit de al coechipierului său.

"Datele de pe stintul lung nu mă ajută cu adevărat, în sensul că pilotăm diferit. Nu mă ajută să înţeleg cât vor rezista pneurile şi dacă trebuie să fac monopostul să fie mai supravirator sau subvirator, dacă trebuie să schimb echilibrul frânelor şi în ce viraje pot lua piciorul de pe pedala de acceleraţie fără să frânez.

Nu ştiu de ce toate aceste lucruri se întâmplă atât de des pe monopostul meu, iar acum nu ştiu cum va fi monopostul în cursă", a explicat britanicul.

Via ESPNF1, Autosport

Comentarii (2)

  • A inceput deja sa se enreveze ca apar probleme numai pe monopostul lui. Pam-pam! E si normal sa isi puna semne de intrebare, prea pica dintr-odata. Eu cred si ca acum 2 curse cand au avut acele probleme la frane, a fost de fapt un scenariu. Ala a continuat cursa si a iesit pe 2, in campionat nu ii poate intrece nimeni. A facut prea amre tam-tam la Monte Carlo si si-a pierdut sprijinul echipei, acum il lucreaza in favoarea lui Rosberg.
    4 3
  • hamitoane
    "Nu ştiu de ce toate aceste lucruri se întâmplă atât de des pe monopostul meu, iar acum nu ştiu cum va fi monopostul în cursă", a explicat britanicul."

    Pe tine mai baiatule nu te prea ajuta capul. Nu stii mai nimic si din cauza setarilor tale dai peste cap monopostul tot timpul.
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru