Rosberg, şocat de explozia pneului: "Am fost norocos că nu am avut un accident"

de Daniel Popescu
Vineri, 21.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg a admis că este şocat de explozia de pneu suferită la Spa-Francorchamps şi anticipează că Lewis Hamilton îi va copia setările în calificări.

Nico Rosberg a fost protagonistul unui incident neplăcut la o oră după începerea celei de-a doua sesiuni de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Belgiei.

Pneul dreapta spate s-a exfoliat şi a explodat într-o manieră spectaculoasă, iar pilotul echipei Mercedes a pierdut controlul volanului, fără însă să se lovească de glisierele de protecţie de pe marginea circuitului. Germanul afirmă că a fost şocat de eveniment şi este bucuros că nu a suferit un accident major.

"Nu ştim cauza încă şi nu ar avea sens să speculăm, dar a fost şocant pentru că nu mă aşteptam la aşa ceva. Să pierzi controlul volanului la 306 km/h nu este bine. Din păcate, nu a depins de abilităţile mele, a fost pur noroc că am rămas departe de zid, dar asta a fost bine", a declarat el.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Rosberg este mulţumit că a ocupat prima poziţie în ambele sesiuni de antrenamente libere de vineri şi anticipează că Hamilton va decide să-i copieze setările în perspectiva calificărilor de sâmbătă.

"Pentru moment merge bine.

A fost un început bun de weekend şi mă simt confortabil. În acest moment sunt cu un pas în faţa lui Hamilton şi asta înseamnă că cel mai probabil va prelua setările mele, nu invers, pentru că este un pic nesigur. Asta este tendinţa obişnuită, aşa că întotdeauna este mai bine să începi weekendul în acest mod", a adăugat el.

Via F1i

Comentarii (5)

  • Mercedes are o aripa spate nou? nu i-am urmarit niciodata dar din ce se vede in filmarea cu accidentul arata chiar foarte fain:
    https://video-vie1-1.xx.fbcdn.net/hvideo-xtf1/v/t42.1790-2/11867225_854288104666250_1527037674_n.mp4?efg=eyJybHIiOjY4OSwicmxhIjo1MTJ9&rl=689&vabr=383&oh=122c74603c669e1cba2d12f1433c8f06&oe=55D76317
    6 2
  • mai lasa-ne cu setarile tale , ca stim majoritatea cine la cine copia setarile ...iti gasesti scuze incontinuu !!
    7 7
  • tin cu Hamilton dar adevarul este ca in primele sesiuni de antrenamente Lewis a fost mai lent ca Rosberg cu 2-3 zecimi orice ar fi incercat... daca nu gaseste ceva pentru antrenamentele 3 si calificari nu-l vad bine (risca sa pateasca ca in Austria)
    1 2
  • @Sheitan: Da, cei de la Mercedes au introdus o aripa spate "noua", similara cu cea folosita in trecut de McLaren (adica pe masina din 2007).
    3 0
  • danploiesti81
    Mercedes are o aripa spate noua in V.Ideea nu ar fi noua doar ca nu inteleg de ce doar ei o falosesc.Cred ca avantajul e ca pe o distanta la fel de mare ei au o apasare aerodinamica superioara ceea ce s-a si vazut in momentul in care pe un cadru se vedeau gazele de esapament care treceau exact prin deschizatura "V"ului ceea ce clar aduce ceva in plus.Oricum cred ca nu o sa vedem asa ceva de exemplu la Monza.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru