Rusia pregateste constructia unui circuit de F1 la Soci

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 08.06.2010
Rusia va începe constructia unui circuit de Formula 1 la Soci imediat dupa ce Bernie Ecclestone va confirma prezenta acestei tari în calendar începând din sezonul 2014.

Bernie Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, si-a manifestat în mod activ dorinta ca Rusia sa gazduiasca o cursa în Marele Circ începând din sezonul 2014.

Circuitul ar urma sa fie construit la Soci, localitate care va gazdui si Jocurile Olimpice de Iarna în 2014, iar organizatorii au anuntat ca lucrarile vor începe imediat dupa ce Ecclestone va confirma prezenta Rusiei în calendar.

"Ecclestone a sugerat gazduirea primului Grand Prix în toamna lui 2014. Rusia este pregatita sa dea unda verde contruirii circuitului imediat dupa ce Ecclestone garanteaza ca aceasta cursa va avea loc cu siguranta si ca circuitul nu va fi abandonat în viitor. Este prea devreme sa vorbim despre buget. Proiectul final va fi finalizat pâna la sfârsitul anului", a declarat Yuri Reilyan, ministrul regional al dezvoltarii, pentru publicatia rusa Vedomosti.

Potrivit primelor estimari, constructia circuitului va necesita un buget de 200 de milioane de dolari, iar configuratia provizorie a acestui a fost deja aprobata de Hermann Tilke, designerul traditional al circuitul de Formula 1.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru