Rusia va sponsoriza Renault F1 in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 02.03.2010
Rusia a confirmat luni ca va deveni sponsorul echipei Renault de Formula 1 prin intermediul brandului Lada detinut de statul euro-asiatic.

Renault F1 Team a reusit sa-si asigure serviciile unui sponsor principal cu mai putin de doua saptamani inainte de debutul noului sezon competitional.

Semnarea unui contract cu debutantul rus Vitaly Petrov a reprezentat doar un preambul pentru asigurarea unui parteneriat financiar cu statul rus, care nu a exclus posibilitatea de a-si spori si mai mult influenta la echipa franceza in viitorul apropiat. Informatia a fost dezvaluita luni seara de premierul Vladimir Putin la capatul unei intalniri cu Carlos Ghosn, CEO-ul Renault.

"Vom face primul pas pentru a sponsoriza aceasta activitate (n.r - echipa de Formula 1) si nu excludem posibilitatea de a creste contributia noastra financiara in cadrul proiectului", a declarat Putin pentru agentiile de presa prezente la eveniment, adaugand ca semnarea contractului cu Petrov reprezenta un "simbol al cooperarii intre Renault si Rusia".

Seful guvernului din Rusia a mai precizat ca este foarte posibil ca sponsorizarea echipei sa se faca prin pozitionarea logo-ul brandului Lada pe monopostul R30.

Renault a cumparat in 2008 un pachet de 25% din actiunile constructorului rus AutoVAZ pentru 1 miliard de dolari, insa echipa de Formula 1 este detinuta acum in proportie de 75% de grupul de investitii Genii Capital condus de omul de afaceri luxemburghez Gerard Lopez.

Via | Record

Comentarii (5)

  • Rusia si Franta
    Interesant ca ieri seara l-am vazut pe Medveded trecand cu limuzina blindata impanzit de politie in Paris, unde locuiesc, mergeau chiar in directia unde este sediul FIA dar poate nu mergeau acolo pentru chiar langa este si palatul Elysee. Poate era si Putin si Ghos cu el.
    0 0
  • @GabrielHui
    Cele doua evenimente nu au legatura. Putin si Ghosn s-au intalnit la Moscova.
    0 0
  • @daniel.popescu
    @daniel.popescu - Ma gandeam ca ar fi prea mult sa fie si Putin impreuna cu Medvedev ieri, dar oricum face parte din relatiile franco-ruse. Ai dreptate mai ales ca nu este pentru doi presedinti de stat ca sa faca astfel de intelegeri. Oricum, bine fac rusii ca baga bani in F1 pentru ca asa mai lucreaza unpic la imaginea f proasta care o au ca si brand de tara.
    0 0
  • salutare
    imi pute,nu miroase,a politica mutarea asta!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Rusii :)))))
    Tare rau, asa singurul pilot rus in Formula 1 are sanse puternice sa ramana anul acesta pana la final si poate sa ne arate de ce este in stare. Pana la urma este in interestul Rusiei sa aiba un pilot care sa piloteze la cel mai inalt nivel, putina publicitate nu strica si exista si oportunitatea unui circuit in Rusia... toate par o mutare foarte foarte buna. Bravo lor!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru