Rusia vrea să găzduiască curse de F1 din 2012

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 19.07.2010
Rusia îşi propune să debuteze în calendarul Formulei 1 în sezonul 2012 cu o cursă stradală în jurul Kremlinului.

Bernie Ecclestone şi-a experimat de mai multe ori dorinţa de a aduce Formula 1 în Rusia, datorită perspectivelor financiare generate de potenţiala audienta din această ţară.

La rândul lor, oficialii de la Moscova sunt dornici să profite de această oportunitate, obiectivul acestora fiind găzduirea unui Mare Premiu începând din sezonul 2012. Chiar dacă până în acest moment nu a fost semnat niciun contract, ruşii sunt încrezători că o înţelegere este foarte aproape de a fi perfectată.

"Obiectivul este să avem o cursă aici cel mai devreme în 2012. Contractul pentru cursă nu a fost încă semnat, dar suntem foarte aproape. Va fi ca la Monaco, o cursă un jurul centrului oraşului, cu Kremlinul în background", a declarat Derk Sauer, directorul general al evenimentului Bavaria Moscow City Racing.

Oficialii ruşi au făcut aceste comentarii cu ocazia celei de-a treia ediţii a evenimentului sportiv Bavaria Moscow City Racing, la care au luat parte Vitaly Petrov şi Jenson Button.

Dorinţa Rusiei de a pătrunde în calendar este justificată atât de prezenţei lui Petrov în competiţie la Renault, cât şi de contractul de sponsorizare semnat de constructorul Lada cu echipa franceza.

Via | ITV

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru