S-a schimbat modificarea: calificările vor rămâne după noul format şi în Bahrain

de Daniel Popescu
Vineri, 25.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Calificările pentru cursa din Bahrain se vor desfăşura după noul format introdus în acest an, întrucât FIA, Bernie Ecclestone şi echipele nu au ajuns la o înţelegere cu privire la schimbarea acestuia.

Noul sistem eliminatoriu pentru calificări introdus în premieră la Marele Premiu al Australiei a fost aspru criticat de fani, piloţi şi echipe, întrucât din motive strategice niciun pilot nu a ieşit pe circuit în ultimele patru minute ale ultimei părţi.

A doua zi, echipele au decis în unanimitate ca, începând de la Marele Premiu al statului Bahrain, să revină la vechiul format, însă lucrurile s-au complicat semnificativ în această săptămână.

Pentru ca sistemul să fie modificat în timpul sezonului, modificările trebuie aprobate în unanimitate de Comisia F1, din care fac parte şi FIA şi Bernie Ecclestone. Aceste două părţi nu au fost de acord cu renunţarea la noul format, motiv pentru care s-a propus o soluţie de comprimis prin care doar ultima parte a calificărilor să revină la vechiul format.

Totuşi, nici această variantă nu a obţinut acordul unanim al echipelor, pmotiv pentru care schimbările nu au fost aprobate. Astfel, calificările pentru Marele Premiu al statului Bahrain vor avea loc tot în sistem eliminatoriu, cu un pilot eliminat la fiecare 90 de secunde după expirarea unui interval de timp în care piloţii pot parcurge tururi cronometrate.

Via Motorsport

Comentarii (9)

  • Nu inteleg de ce se refuza revenirea la vechiul sistem de calificari, s-au macar ultima parte [Q3] sa fi revenit la trecut.O f1 tot mai greu de inteles.........multe interese.....in definitiv tot publicul are de pierdut
    15 1
  • Putem sa ne uitam linistiti la Kanal D, Pro TV sau Antena1 in timpul calificarilor, in cazul acesta!
    15 8
  • Deci e clar, ma voi uita la off-road cu dragstere de 7.000 de cai putere, nu la acest fake de calificari!
    12 2
  • Nu stiu cine mai administreaza acest site, dar e frustrant ca apare una stire pe saptamana.
    8 0
  • dupa aproape 2 saptamani de la prima cursa astea sungurele stiri pe care le aveti?
    3 0
  • Pai e simplu, hai sa cautam un alt site unde gasim mai multe articole publicate!
    3 0
  • adio automarket
    2 0
  • nuinteleg
    s-a schimbat modificarea sau s-a modificat schimbarea?
    3 0
  • nu-mi placea nici vechiul sistem de calificari. mai incitant era cand fiecare pilot parcurgea un singur tur, ii vedeam la lucru pe toti.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru