Sauber: "FIA trebuie să reducă urgent costurile în Formula 1"

de Daniel Popescu
Miercuri, 12.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sauber consideră că FIA trebuie să reducă urgent costurile în Formula 1 şi crede că bugetul echipelor dictează performanţele pe care le ating acestea pe parcursul unui sezon.

Sauber a făcut un nou apel pentru reducerea costurilor din Formula 1 la un nivel cât mai acceptabil pentru echipele de la mijlocul plutonului.

În mijlocul unor negocieri aprinse care nu au dus până în prezent la niciun rezultat, Monisha Kaltenborn, CEO-ul echipei elveţiene, consideră că această problemă trebuie rezolvată urgent, la fel ca şi costurile pe care le vor suporta echipele independente cu noile motoare care vor fi introduse în 2014.

"Este nevoie urgentă de acţiune în această problemă. Pentru cele mai multe echipe din Formula 1 provocările financiare sunt uriaşe. Sauber este în favoarea introducerii unor măsuri care să reducă şi mai mult costurile În primul rând, sperăm că Acordul pentru Reducerea Costurilor (RRA) va fi implmentat şi monitorizat din 2013."

Urmareste Automarket
"De asemenea, este important ca bugetul pentru motoarele din 2014 să rămână la un nivel sensibil pentru echipele private.
O mutare constructivă aici ar fi să stabilim un plan pentru dezvoltarea tehnică pe mai mulţi ani, ceea ce ar face planificarea mai uşoară şi ar reduce considerabil costurile"
, a declarat el într-un interviu acordat propriei sale echipe.

Kaltenborn susţine că nivelul bugetului determină inclusiv modul în care o echipă poate aduce îmbunătăţiri monopostului pe parcursul unui sezon, element care contribuie la menţinerea spectacolului.

"Vom aduce o serie de update-uri pentru cursele din Asia şi în acelaşi timp vom continua dezvoltarea monopostului de anul viitor. Aici, problema costurilor joacă evident un rol crucial. Cu cât ai mai multe resurse la dispoziţie, cu atât pot dezvolta mai intens monopostul, iar asta se reflectă direct în performanţe", a mai precizat ea.

Via Sauber

Comentarii (2)

  • Astia (nu numai cei de la Sauber) o iau precum astia ai nostri care reduc costurile in invatamant, medicina, s.a. Asa cum au ajuns sa arate la noi acele importante institutii asa o sa ajunga si F1 sa arate: ca o vechitura, un gunoi.
    9 0
  • eu_ferarri
    daca se reduc asa "drastic" bugetele ... cum mai ramane lumea F1 inovatorul industriei de automotive ... va spun eu NICICUM

    chiar acesta e ideea ca sa ai performante ... normal ca cei care au bugete mai mari sa incesteasca mai mult si sa obtina performante ...

    nu inteleg ... la echipele de pluton li este ciuda pe echipele de top ...
    ar trebui sa lupte pentru mai multi sponsori si buget mai mare WTF?

    in era de aur cand producatorii de tutun pompau bani in F1 nu erau probleme de buget, sa le aduca inapoi sa-i lase draq sa-si faca reclame
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru