Schumacher, încântat de progresele realizate de Mercedes

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 17.03.2012
Michael Schumacher este entuziasmat de progresele arătate de Mercedes în calificările de la Melbourne după ce a obţinut locul patru pe grila de start.

Mercedes AMG a confirmat sâmbătă semnele bune arătate în testele din această iarnă printr-o sesiune puternică de calificări, în care a ocupat locurile patru şi şapte pe grila de start prin Michael Schumacher şi Nico Rosberg.

Septuplul campion mondial nu şi-a ascuns satisfacţia cu privire la aceste rezultate, cu atât mai mult cu cât anul trecut a avut un debut dezamăgitor, cu un loc 11 în calificări urmat de un abandon în Australia.

"Cu siguranţă sunt mulţumit de performanţa noastră care reprezintă un uriaş pas înainte, având în vedere unde eram în calificările de anul trecut. De asemenea, cred că este important să evidenţiez că Mercedes-Benz a crezut întotdeauna în acest proiect şi sper să putem obţine rezultatele pe care le dorim cu toţii. Trebuie să luăm totul pas cu pas, întrucât lupta este foarte echilibrată, aşa că trebuie să continuăm munca", a declarat germanul.

La rândul său, Rosberg speră să-şi îmbunătăţească rezultatele în cursă după ce o eroare de pilotaj l-a forţat să se mulţumească doar cu locul şapte pe grila de start.

"Suntem mulţumiţi să vedem că am îmbunătăţit în mod evident monopostul pe parcursul iernii.

Se pare că putem fi puternici şi în curse, având în vedere ce am învăţat în antrenamente. Nu am găsit setările potrivite şi sunt multe lucruri noi pe monopost, aşa că vom avea nevoie de câteva curse pentru ca totul să funcţioneze perfect. De asemenea, am făcut o greşeală în ultimul tur care m-a costat ceva timp", a explicat el.

Via | Mercedes

Comentarii (19)

  • hellboy
    Duminica, ziua adevarului
    Sper ca maine sa plece bine de pe grila, ca sa nu stea prea mult in spatele lui Grosjean.
    Bafta Schumi, suntem multi care speram la un podium (o victorie cred totusi ca e cam mult).
    31 3
  • no-name
    Se pare ca vom avea un sezon "electrizant"!
    4 0
  • X_zone
    HAMI HAMI HAMI
    scumulica stai baiatule calm nu mai esti la ferrari sa ti se puna victoriile pe masa ;) locul tau stii tu care o sa fie maine, undeva pe 10 :)) ...in rest go Hamulica goooooooooooooo ;)
    4 48
  • Sper,
    ca toti fanii Kaiser-ului dealtfel, ca Mercedes are in sfarsit o masina competitiva si din ceea ce am vazut in calificari si nu numai, ca Schumi va face treaba buna de-a lungul sezonului si ne va incanta cu cat mai multe podiumuri.
    30 0
  • @X_zone
    Frumos din partea ta ar fi sa nu jignesti fanii unor piloti oricare ar fi el.
    Din moment ce esti frustrat (sexual) cel mai probabil, mai bine stai dracu' in banca ta si da o laba, decat sa comentezi aiurea. Nu suntem aici sa iti citim comenturile tale lipsite de valoare. Du-te pe strada undeva unde nu te vede nimeni si exprima-te liber. NU AVEM NEVOIE DE TINE. Sau ai uitat anul trecut ce sezon a avut Lewis?
    4 2
  • Bai acest ulica
    Stai tu linistit in banca ta,ca nu stiu cate victorii i s-au pus pe masa la Ferrari.Sa-ti aduc aminte de campionatul lui Hamilton,cand i-a facut Glock loc sa treaca?
    25 6
  • Inca o chestie...
    "Hamuilton" asta n-are curse in F1 cate victorii are Schumi:))
    34 4
  • cosmin
    tare as vrea sa il vad pe ham la 43 de ani cum sar descurca in f1 asa ca tot respectul si jos palaria pt campionul german
    29 1
  • sa nu credeti careva ca schumascher o revenit in f1 ca ii lipseau cursele o revenit pt a castiga al 8 titlu mondial alateri de ross brawn orice ii posibil sa nu uitam colaborarea se succes de la ferrari
    15 4
  • hellboy
    Strict pentru decervelati si frustrati
    Cine sustine ca la Ferrari Schumacher a castigat fiind favorizat de broscari, le recomand sa nu se mai uite la F1, pentru ca oricum nu inteleg nimic.
    Schumacher a ridicat echipa in jurul lui, creand un nucleu indestructibil (Schumacher, Brawn si Todh), iar rezultatele nu au intarziat sa apara.
    E adevarat ca i se pot reprosa multe neamutului (tentative de scoatere in decor, unele chiar reusite) dar cand esti acolo si lupti pentru titlu, gandesti altfel.
    X-zone, probabil pe stadion iti sta mai bine cu subiectivismul tau fata de Hamilton caruia nu-i contest valoarea, dar, mai are multe de invatat (el scoate in decor nu pentru titlu ci pentru cateva puncte).
    Schumi o sa fie pe podium.:)
    Infine, enjoy down.
    19 2
  • Schumi uber alles!
    Bravo Schumi si la mai mare!
    9 0
  • levier
    performante Mercedes in regim de cursa
    Ar fi grozav sa il vedem pe Schumacher pe podium. Nu cred ca e prea probabil ca McLaren sa rateze 1-2-ul, dar lupta pentru pozitia 3 este deschisa.
    Eu ma stept ca Schumacher sa il depaseasca pe Grosjean la start sau in primele 2 tururi, dar mi-e teama ca monopostul Mercedes nu va putea oferi o prestatie de locul 3 in regim de cursa. Nu stiu ce carti au cei de la Mercedes in maneca, dar pana acum s-a vorbit in mod deosebit de sistemul F-duct.
    Functional in combinatie cu DRS-ul, acesta nu ii va folosi foarte mult lui Schumacher in cursa (in calificari a folosit DRS-ul nelimitat, in cursa il poate folosi numai cand sa afla in spatele unui concurent).
    Mi se pare mai realist un rezultat de tipul: Hamilton - Button - Weber - Vetel - Schumacher. Sper sa gresesc.
    1 0
  • Schumacher is the man!
    Aveam 14 ani in 93 cand am auzit de Schumacher si am inceput sa urmaresc F1. Ca orice pusti, il admiram pt ca era cel mai "tare". Si a demostrat-o de-a lungul timpului. Cred ca merita un podium maine. L-a(l-am) asteptat prea mult. Sa-i tinem pumnii, GO SCHUMI!!!
    17 0
  • Schumacher
    Eu unul eram fanul lui Senna in 1993, astfel încât, după ce a murit Senna în 1994 am sperat să câștige Hill, respectiv am dezvoltat o antipatie față de Schumacher. Adevărul este că Schumacher era extrem de arogat. Prin 1999, presa a avut un moment în care a insistat intens pe această aroganță, după care atititudinea lui Schumacher față de public s-a schimbat.
    După ce am citit toate carțile pe care le-am găsit despre istoria formulei 1 și am revăzut cursele din sezoanele anilor '80 si prima parte a anilor '90, cred că Formula 1 a avut un pilot cu o inimă uriașă în persoana lui Ayrton Senna, un pilot genial și foarte subapreciat în persoana lui Alain Prost, respectiv un pilot extrem de talentat dar mai ales extrem de ambițios și încrezător în forțele proprii în persoana lui Michael Schumacher.
    Când urmăresc acum însă cursele din sezonul '93 nu pot să apreciez pe deplin talentul tânărului Schumacher, nici pasiunea "magicului" Senna, pentru că mereu mă întristează dezinteresul publicului pentru un alt titan al formulei 1 - Alain Prost (care devenea la vremea aceea campion pentru a 4 - a oară și pleca pe ușa din dos deținând recorduri absolute la capitolele victorii, fastest lap-uri, puncte).
    De la începutul anilor 2000 (după ce am mai învățat și eu câte ceva despre formula 1) nu am mai fost fanul niciunui pilot. Sunt fan al formulei 1, ceea ce mă obligă să respect o legendă vie a acestui sport precum Michael Schumacher, chiar dacă este un arogant (deși acum o maschează mai bine). Până la urmă, ambiția sa extraordinară l-a ajutat să obțină rezultate incredibile. Fără aroganță și personalitate ar fi fost poate un simplu pilot din pluton.
    Cred că a-l putea vedea concurând este un mare privilegiu pentru orice iubitor adevărat al sporturilor cu motor.
    Oricum, bănuiesc că nu are sens să îi judecăm prea mult pe piloți după personalitate sau inteligență (asta pentru a-i încuraja pe fanii lui Kimi Raikonnen).
    Pentru cei care îl critică pe Schumacher, eu zic să nu uităm că deține confortabil cele mai importante recorduri ale sportului de care suntem pasionați. Să-i dăm ocazia să încerce să obțină și recordul de "cel mai vârstnic câștigător al titlului mondial" (și mai trebuie să se "maturizeze" cu vreo 5 ani pentru asta).
    13 0
  • daca septuplul cistiga cursa, fie si printr-un miracol ,audientele F1 vor exploda
    4 0
  • @danoe
    Good point!
    5 0
  • @levier/ Schumacher.
    Superb comentariu :)
    Inceputul e indentic la mine. In 94, aveam 8 ani, auzeam toata ziua de Berger, Alesi, Senna, de la tata, care era/este, mare pasionat de F1. Cand a murit Senna, l-am vazut trist pe tata. Eu am plans.
    Dupa care mi-am dorit sa castige Hill. Am vazut in direct in 94 cand Schumacher l-a lovit intentionat pe Hill. Tata a dezvoltat o antipatie inspre el. Bineinteles si eu, ca tata. Dupa care...am vazut, din 98 incoace, cel mai bun pilot de pe pamant. M-am indragostit pur si simplu cum putea sa zboare pe ploaie, cand toti innotau.
    L-am iubit. Il iubesc pentru tot ceea ce face. El este Dr. Hyde/Mr Jekyll. In exterior e un tata iubitor, sot iubit, oficial UNICEF, mare donator pentru multe cauze in lume, donand uriase "cantitati" de bani. Pe pista e un anti-fairplay. Si ce? Iubeste sa castige, nu-l face mai putin om. Noi toti caracterizam pilotii din F1 dupa cum percepem noi caracterul omului normal. Ei nu sunt oameni normali pe pista. Sunt mult peste. Daca toti am intelege asta, poate am fi mai umili in comentarii gen "Alonso/Hamilton/Button/Vettel/Webber/Schumacher a fost prost in cursa aia"
    Traiasca spectacolul Formula 1.
    Schumi uber alles (cum zicea un coleg)
    6 0
  • Eu zic, ca schumi nu va mai castiga nici un campionat.... simplul motiv pt care el a revenit in F1 este cel de a construi alaturi de ross o masina competitiva.....
    Sa fim seriosi .... nu stiu care pilot mai schimba in timpul pilotajului setarile cat le schimba schumi ..... asta stie ce face ..
    2 0
  • hellboy
    @levier/ MerlinRa
    Superbe postari, cam asta am vrut si eu sa scriu, dar, anumiti ''fani'' nu pot sa inteleaga asta, pentru ca ei sunt orbi (HAM-HAM si altii).
    Nu le contest valoarea, dar, totusi.... e diferenta mare intre ei si Schumi.
    Inca odata: nu mai caracterizati omul dupa anumite circumstante, e ca si cum ati demigra vlaorea unei trupe rock pentru ca folosesc substante interzise, alcool, uitand de faptul ca atunci cand ei urca pe scena, sunt ZEI.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru