Schumacher nu va concura în nicio altă competiţie în sezonul 2013

de Daniel Popescu
Joi, 18.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Schumacher a anunţat joi că nu va concura în nicio altă competiţie din sporturile cu motor după retragerea din Formula 1 programată pentru finalul acestui an.

Am avut două cariere distincte, una în care am câştigat totul şi una în care am învăţat ce înseamnă să pierzi.

Michael Schumacher
Pilot Mercedes
Presa internaţională a speculat că Michael Schumacher ar putea decide să participe într-o altă competiţie a sporturilor cu motor în sezonul 2013, după ce la Suzuka şi-a anunţat retragerea din Formula 1 la finalul acestui an.

Totuşi, după ce a exclus varianta unei participări în cursele de motociclism, septuplul campion mondial a confirmat joi că retragerea din Formula 1 va fi echivalentă cu retragerea din sporturile cu motor şi căutarea unor provocări în afara competiţiilor de acest gen.

"Mă opresc aici. Dacă mă uit în oglindă la viaţa mea, mă văd fericit şi zâmbitor. Am avut două cariere distincte, una în care am câştigat totul şi una în care am învăţat ce înseamnă să pierzi. Da, am învăţat să pierd. Dar asta m-a făcut mai matur şi mai răbdător, iar vârsta a contribuit la asta.

Acum mă pot uita înapoi la ceea ce am făcut şi sunt satisfăcut. Nu am niciun regret, doar bucurie pentru ceea ce am făcut. Iar acum viaţa îmi va oferi numeroase oportunităţi noi. Abia aştept", a declarat el pentru publicaţia italiană Gazzetta dello Sport.

Pe de altă parte, germanul afirmă că speculaţiile potrivit cărora Sebastian Vettel va concura pentru Ferrari începând din sezonul 2014 ar putea avea un sâmbure de adevăr, întrucât pilotul Red Bull ar putea fi tentat să accepte o nouă provocare după succesul pe care îl înregistrează în prezent.

"Se vorbeşte mult despre asta. Cred că oricine, aşa cum am experimentat şi eu la un moment dat, simte nevoia unei provocări proaspete. Şi el va avea parte de aşa ceva, dacă va lua o decizie în acest sens", a adăugat el.

Via James Allen

Comentarii (5)

  • Daca as spune ceva bine ptr el, as fi spus-o personal in fata, si nu pe acest site ( nu ar avea nici-un sens). Numai bine.
    9 2
  • "spus" .
    2 3
  • marian
    Adevarul e ca asa e viata,nu e doar roz si trebuia sa se intoarca roata si pt el.
    9 2
  • mobius
    In ciuda realizarilor pe care le-a avut, sau poate datorita felului in care au fost obtinute, nu mi-a placut niciodata Schumacher, fara insa sa consider ca nu ar fi avut talent. Acum insa il apreciez pentru ceeace a spus, referitor la cariera sa, cu ocazia retragerii.
    4 0
  • Din randurile citite imi pare un om fericit si implinit acum. Asta este tot ce conteaza pana la urma. Respect MSC si succes mai departe.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru