Schumacher: "O parte din inima mea rămâne la Ferrari"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 28.05.2010
Michael Schumacher şi-a exprimat vineri ataşamentul pentru Ferrari cu ocazia aniversării a 800 de curse în F1 pentru Căluţul Cabrat.

Ferrari sărbătoreşte în acest weekend cursa cu numărul 800 în Formula 1 prin intermediul unei petreceri la care vor fi invitaţi toţi foştii piloţi ai Scuderiei.

Unul dintre piloţii emblematici ai italienilor a fost Michael Schumacher, care a cucerit 5 titluri consecutive pentru Ferrari pe parcursul celor 11 ani în care a concurat pentru Căluţul Cabrat.

Deşi acum concurează pentru rivalii de la Mercedes GP, germanul a admis că Ferrari face în continuare parte din inimă sa, întrucât acolo a învăţat ce înseamnă cultura, istoria şi legenda unei echipe de Formula 1.

"Întotdeauna voi avea o parte din Ferrari în mine. O parte din inima mea va fi întotdeauna roşie. Timpul petrecut cu Ferrari a fost minunat, mi-am făcut prieteni şi am avut experienţe pe care nu aş vrea să le pierd".

"Acolo au prins viaţă concepte pe care nu le-am mai contemplat niciodată înainte de Ferrari: legendă, cultură şi istorie. Toate aceste lucruri nu însemnau nimic pentru mine înainte să mă alutur echipei.

Odată ce am experimentat pentru prima oară semnificaţia pe care Ferrari o are pentru Italia şi pentru tifoşi, numai atunci mi-am dat seama că aceste concepte sunt justificate. Că acestea îşi au originea în pasiunea pentru motoare şi maşini, atât pentru cei care le construiesc, cât şi pentru cei care le admiră".

"Cu siguranţă nu am talent liric, dar acum înţeleg pe deplin aceasta pasiune. Cea mai mare pasiune a mea sunt cursele, iar în această privinţă noi, eu însumi şi Ferrari, suntem în mare măsură la fel", a declarat septuplul campion mondial la Istanbul.

Via | Autosport

Comentarii (7)

  • frumos
    se simte ca ii pare rau , dar foarte frumos vorbeste despre ei , chiar daca e concurent direct .BRAVO LUI ! Un Campion adevarat !
    22 0
  • bravo
    BRAVO.TOT RESPECTUL PENTRU CUVINTELE PE CARE LE-A ADRESAT FOSTEI ECHIPE.
    17 0
  • ...
    ce fain a vorbit. bravo schumi. iti garamtez ca nici fanii ferrari nu o sa te uite niciodata. chiar daca acum ai ajuns la rivali. no problem. pe o parte din inima noastra scrie MICHAEL SCHUMACHER for ever.!
    10 0
  • salutare
    BLA BLA BLA!!!
    2 17
  • Ar fi fost frumos sa poata concura in locul lui Massa in 2009. Atunci sigur il vedeam la Ferrari in 2010
    4 1
  • F1_ALONSO
    La tot ceea ce spune consider ca ii pare rau ca nu este alaturi de Ferrari,poate cine stie se va intoarce din nou la echipa italiana.
    4 0
  • :)))
    Sincer...cred ca mai mult il regreta Ferrari,decat regreta el.In fine...e normal sa nu uite experienta traita cu Ferrari,doar a luat 5 titluri mondiale cu echipa aia,acolo a devenit cine este...dar nu cred ca-i regreta foarte tare.Mai ales ca mai sunt foarte putini din oamenii cu care Ferrari a castigat 6 titluri consecutive la constructori.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru