Schumacher, resemnat că nu va lupta pentru titlu în 2010

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 11.06.2010
Michael Schumacher spune că a renunţat la obiectivul de a lupta pentru titlul mondial în acest sezon, motiv pentru care se pregăteşte pentru 2011.

Revenit în activitatea competiţională după o absenţă de trei sezoane, Michael Schumacher spera că, după o scurtă perioadă de acomodare, va intra în lupta pentru titlul mondial în acest sezon.

Cu toate acestea, germanul ocupa doar locul 6 în clasament şi, pe lângă replica pe măsura primită din partea coechipierului său Nico Rosberg, nu a beneficiat de un monopost suficient de competitiv pentru a-şi îndeplini obiectivul.

În acest context, pilotul echipei Mercedes GP spune că priveşte deja spre sezonului 2011, iar cursele rămase din acest an vor constitui doar o pregătire pentru anul viitor.

"Obiectivul meu este să gândesc în termeni de campionat. Dar la un moment dat înţelegi că pachetul este acolo unde este şi de acolo trebuie să parcurgi un anumit program şi proces. Anul este încă lung. Din punctul meu de vedere nu cred că sunt în măsură să câştig campionatul, este mai mult vorba despre organizarea lucrurilor pentru ce se va întâmpla începând de anul viitor.

Dar nu se ştie niciodată, este un an lung cu multe puncte de câştigat", a declarat germanul la Montreal.

Referindu-se la performanţa monopostului Mercedes GP, Schumacher a admis că acesta nu este suficient de bun pentru a lupta pentru victorii. Pe de altă parte, septuplul campion mondial este mulţumit de progresele înregistrate pe parcursul sezonului.

"Suntem într-un proces de construcţie a echipei care decurge foarte bine. Sunt foarte mulţumit de cum lucrăm împreună şi de cum progresam. Nu avem pachetul necesar pentru a fi în frunte acum, iar după testele de iarnă nu am fost acolo unde ne aşteptam. Dar când văd spre ce ne îndreptăm este foarte bine", a mai precizat el. Schumacher este sub contract cu Mercedes GP până la finalul sezonului 2012.

Via | Autosport | Foto: Mercedes GP

Comentarii (7)

  • SCH
    Toata stima pt Sch dar anul acesta nu are masina dar nici nu piloteaza la capacitate maxima. Inca nu si-a intrat in forma care l-a consacrat.
    15 0
  • MSC
    Respect pentru mentalitatea de invingator... poate ca asta a facut diferenta in atatia ani de f1.
    9 1
  • Schumi
    Eu cred ca e prea batran, nu mai are sclipirile din urma cu cativa ani. Dar ,oricum, toata stima pt el.
    4 14
  • Schumi always nr 1
    Eu cred ca anul acesta o cursa tot va vastiga!
    8 2
  • MSC
    Tot el este cel mai bun dupa 3 ani de absenta tot la tinut la respect pe Button in Turcia chiar daca pt putin timp
    2 1
  • iulian
    Este un fenomen.RESPECT
    2 1
  • Munchen
    Sper sa revina , are multa experienta .
    Nu cred ca copiii astia mici sunt mai buni ca el.
    Hai sa zicem ca Alonso e geniu, Hamiliton e geniu, dar anul asta au aparut un sac de genii ceea ce ma face sa cred ca nu pilotii sunt genii ,dar masinele lor au fost facute la nivel.
    Asa ca datii si lui Schumi un RedBull si o sa vedeti anul asta cel putin inca 3-4 podiumuri pentru Schumi.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru