Senzorul care indică fixarea pneurilor de monopost va fi introdus în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 31.01.2012
Echipele de Formula 1 vor putea utiliza în 2012 un senzor care va indica dacă pneurile sunt ataşate corespunzător de monopost după o oprire la boxe.

FIA a aprobat recent introducerea în Formula 1 a unei noi măsuri de securitate, care vizează de această dată opririle la boxe.

Astfel, pistoalele pentru cauciucuri utilizate de mecanici vor fi dotate cu senzori care vor indica printr-un semnal luminos dacă pneurile au fost montate în mod corespunzător, pentru a evita situaţiile în care acestea se detaşează imediat după ieşirea de la boxe, element care afectează siguranţa piloţilor şi duce frecvent la abandonuri.

Noul sistem a fost dezvoltat de compania italiană Paoli, furnizorul oficial de pistoale pentru pneuri. "Sistemul funcţionează prin intermediul unui senzor magnetizat montat pe pistolul de pneuri. Operatorul poate stabili cuplul care să fie aplicat piuliţei", a explicat Federico Galloni, directorul executiv al companiei Paoli, principiul de funcţionare al sistemului.

Utilizarea noului tip de senzor nu este obligatorie, astfel că fiecare echipă poate decide dacă să îl folosească sau nu. Este însă foarte posibil ca fiecare echipă să fie de acord cu noua tehnologie, în condiţiile în care în ultimii ani au existat numeroase incidente în care piloţii au plecat de la boxe pentru ca după numai câţiva zeci de metri să abandoneze din cauza detaşării unui pneu.

Cele mai afectate echipe de astfel de probleme au fost Scuderia Toro Rosso (China şi Japonia 2011), McLaren (Marea Britanie, 2011) şi Mercedes GP (Ungaria 2010).

În plus, Renault a primit iniţial interdicţia de a participa la Marele Premiu al Europei din 2009 după ce unul dintre pneurile monopostului lui Fernando Alonso s-a detaşat în timpul cursei de la Hungaroring, decizie care ulterior a fost retrasă.

Via | GPUpdate

Comentarii (1)

  • FIA=Basescu&Boc
    Mare asemanare intre astea doua grupuri/organizari (cum doriti voi sa-i vedeti): asa cum Basescu&Boc cauta cu disperare sa mai faca un bine populatiei pentru a nu-ti distruge reputatia, asa si FIA face un pas bun in F1 probabil observand ca multi fani F1 nu sunt multumiti de alegerile luate de ea la capitolul regulamentF1.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru