OFICIAL: Turcia, eliminată din calendarul Formulei 1 pentru 2012

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 01.09.2011
FIA a anunţat calendarul oficial al sezonului 2012 al Formulei 1, din care lipseşte Marele Premiu al Turciei. Vacanţa de vară a fost prelungită la cinci săptămâni.

Consiliul Mondial al FIA a votat miercuri în unanimitate versiunea finală a calendarului Formulei 1 pentru sezonul următor.

Conform speculaţiilor anterioare din presa internaţională, Marele Premiu al Turciei a fost eliminat din calendar, după ce organizatorii nu au ajuns la un acord cu Bernie Ecclestone privind contravaloarea taxei de participare. Astfel, după şapte ani de prezenţă în calendar, circuitul de la Istanbul Park, faimos pentru virajul 8, nu va mai fi vizitat de piloţi.

În urma dispariţiei Turciei, calendarul va cuprinde 20 de curse, unele dintre acestea suferind modificări în program: cea din Bahrain a fost mutată în aprilie, cea din India va avea loc în octombrie în urma solicitărilor organizatorilor, iar cea din Statele Unite în 18 noiembrie, cu numai o săptămână înainte de ultima etapă a sezonului de la Interlagos.

Structura calendarului a fost de asemenea modificată, iar piloţii vor avea o pauză de nu mai puţin de cinci săptămâni între cursele de la Hungaroring şi din Spa-Francorchamps.

În schimb, ultimele şase curse vor avea loc într-un interval de numai opt săptămâni, ceea ce va reprezenta o provocare logistică pentru echipe.

Iată calendarul final al sezonului 2012 al Formulei 1:

18 martie      Australia
25 martie      Malaezia
15 aprilie      China
22 aprilie      Bahrain
13 mai        Spania
27 mai        Monaco
10 iunie       Canada
24 iunie       Europa
8 iulie       Marea Britanie
22 iulie       Germania
29 iulie       Ungaria
2 septembrie     Belgia
9 septembrie     Italia
23 septembrie    Singapore
7 octombrie     Japonia
14 octombrie     Coreea de Sud
28 octombrie     India
4 noiembrie     Abu Dhabi
18 noiembrie     SUA
25 noiembrie     Brazilia


Via | FIA

Comentarii (2)

 • Articol
  Pauza de 5 saptamani pare a fi intre Ungaria si Belgia, ca si pana acum. ;)
  3 1
 • Vasile
  "În schimb, ultimele opt curse vor avea loc într-un interval de numai şase săptămâni" ?!?! adica mai mult de o cursa pe saptamana?!?!
  4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru