Valencia rămâne în calendar, dar va alterna cursele cu Barcelona din 2013

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 09.03.2012
Bernie Ecclestone a anunţat că organizatorii Marelui Premiu al Europei au achitat taxa de participare pentru 2012, însă Valencia şi Barcelona vor alterna cursa din Spania din 2013.

Marele Premiu al Europei din 24 iunie se va desfăşura conform planificării iniţiale, după ce organizatorii au achitat în ultimul moment taxa de participare în calendarul Formulei 1.

Informaţia a fost dezvăluită de Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, într-un interviu acordat postului de radio Cadena Ser din Spania.

"Totul este bine şi toate facturile sunt plătite. Nu există niciun dubiu, va exista o cursă de Formula 1 la Valencia în 24 iunie", a precizat britanicul în vârstă de 81 de ani.

În plus, Ecclestone a oficilizat practic comsarea cursei de la Valencia cu cea de la Barcelona într-un singur Mare Premiu începând de anul viitor. Astfel, cele două circuite vor găzdui alternativ Marele Premiu al Spaniei o dată la doi ani, în acelaşi mod în care Hockenheim şi Nurburgring găzduiesc în prezent Marele Premiu al Germaniei.

"Valencia şi Barcelona au ajuns la o înţelegere că este mai bine să alterneze, aşa că acum încercăm să alegem datele", a mai precizat britanicul.

Cursele de la Barcelona şi Valencia au fost criticate în ultima perioadă pentru lipsa de spectacol din cauza configuraţiilor circuitelor şi pentru numărul scăzut de spectatori, dar mai ales pentru că sunt organizate la un interval de numai două luni şi au o poziţionare geografică foarte apropiată.

Dacă Spania îşi va reduce prezenţa în Formula 1, Franţa este pregătită să revină în calendarul prin intermediul cursei de la Paul Ricard.

Chiar dacă în ultima perioadă au circulat zvonuri despre o posibilă renunţare la proiect, David Douillet, ministrul sportului din Franţa, a dezvăluit că ţara este pregătită financiar şi că aşteaptă un răspuns final din partea reprezentaţilor circuitului de la Spa-Francorchamps.

Vă reamintim că proiectul prevede alternanţa Marelui Premiu al Belgiei cu noul Mare Premiu al Franţei începând din sezonul 2013.

"I-am spus lui Ecclestone că suntem pregătiţi. Am discutat despre finanţare şi ne-am înţeles. Acum aşteptăm poziţia prietenilor noştri din Belgia, întrucât proiectul este de a alterna Paul Ricard cu Spa", a precizat Douillet pentru postul francez de radio RMC Sport.

Via | GMM | SkySports

Comentarii (1)

  • Ciprian
    Spa
    Este probabil cel mai frumos, spectaculos si printe cele mai solicitante circuite din F1. Cred ca ar fi pacat sa nu fie anual. Si asta ca sa mai facem loc la o cursa din asia cu tribunele goale.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru