Sutil, pilotul care a efectuat cele mai multe depăşiri în 2010

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 03.12.2010
Adrian Sutil ocupă prima poziţie în topul piloţilor cu cele mai multe depăşiri pe parcursul sezonului 2010, potrivit unei analize realizate de Castrol.

Producătorul de lubrifianţi auto Castrol realizează constant statisici privind performanţele piloţilor din Formula 1 şi alte competiţii majore din sporturile cu motor, iar la finalul sezonului 2010 a stabilit un top al piloţilor care au efectuat cele mai multe depăşiri în Marele Circ.

Topul a fost realizat pe baza depăşirilor efectuate pe circuit, fără a se lua în calcul depăşirile din primul tur, cele efectuate în urma intrărilor la boxe sau a abandonurilor suferite de rivali.

În mod surprinzător, prima poziţie în clasament îi revine lui Adrian Sutil, pilotul echipei Force India reuşind 40 de depăşiri în cele 19 curse ale anului. Motivul este legat de faptul că germanul a obţinut rezultate preponderent modeste în calificări, însă a recuperat poziţii importante în curse datorită calităţii superioare a monopostului Force India.

Poziţia a doua este ocupată, cel puţin la fel de surprinzător, de Felipe Massa, considerat un pilot mai puţin capabil să efectueze depăşiri.

Totuşi, pilotul Scuderiei Ferrari a efectuat 37 de depăşiri pe parcursul anului, dintre care 11 numai în Marele premiu al Canadei.

Jaime Alguersuari şi Fernando Alonso îşi împart poziţia a treia în clasament cu câte 31 de depăşiri, însă organizatorii consideră că pilotul Scuderiei Toro Rosso merită, cel puţin din punct de vedere moral, să fie în fata rivalului său de la Ferrari. "Ambii piloţi au efectuat 31 de depăşiri pe parcursul anului, însă neoficial îi acordăm lui Alguersuari locul 3 în fata conaţionalului său spaniol pentru că mesajul "Jaime este mai rapid decât tine" nu a ajuns niciodată la coechipierul său de la Toro Rosso, Sebastien Buemi", argumentează Castrol.

Locul 5 este de asemenea ocupat de 2 piloţi, Rubens Barrichello şi Vitantonio Liuzzi efectuând câte 29 de depăşiri pe parcursul anului. Dintre cei 5 piloţi care au rămas în lupta pentru titlul mondial cu două curse înainte de final, doar Alonso a reuşit să pătrundă în top 5, ceilalati 4 efectuând mai puţine depăşiri.

Lewis Hamilton a efectuat 26 de depăşiri pe parcursul anului, în timp ce Sebastian Vettel s-a oprit la borna 20, urmat de coechipierul său Mark Webber cu 18 reuşite. Jenson Button a efectuat numai 9 depăşiri pe parcursul anului, fiind pilotul de top cu cele mai mai puţin reuşite de acest gen.

Dintre piloţii care au concurat în Formula 1 în 2010, doar 2 nu au efectuat nicio depăşire: Christian Klien şi Sakon Yamamoto, ambii de la Hispania Racing.

Via | Castrol Racing

Comentarii (14)

  • Pe la jumatatea sezonului fanii Mclaren erau convinsi ca Ham a efectuat cele mai multe depasiri si este cel mai spectaculos pilot de pe grila. Statisticile spun insa contrariul la fel fel si pt Vettel si Webber.
    10 7
  • f1
    In Formula 1 conteaza sa fi cel mai rapid.Si cel mai rapid a fost Vettel.Si la anul va fi la fel.
    6 8
  • .
    Cel mai rapid a fost Alonso, faptul care este evidentiat de trofeul DSL!
    10 8
  • DA, alonso a fost cel mai rapid. ii urez si la anu sa fie cel mai rapid si sa piarda titlu =)
    sa nu ne mai batem cu pumnii in piept degeaba. mie mi-ar fi si rusine
    4 7
  • pe unde-ar trebui cautata rusinea
    Statistica ramane statistica.E utila ca studiu.Ceea ce conteaza e numarul de puncte din finalul campionatului.Este logic ca atunci cand ai un monopost rapid si pleci din pole sa depasesti mai putin.
    Rusinea ar trebui s-o aiba cei care cu o masina mai rapida(dupa cum ei insisi au declarat) termina sub Alonso in clasament.Aia da rusine.
    11 3
  • alonso
    voi chiar nu va dati deama de ce alonso a fost asa de infata dintre piloti din top5 din cauza ultimului loc la monaco unde a urcat 17 poziti
    9 4
  • ctlnmihai
    depasiri
    e usor sa depasesti monoposturi mai putin performante in cazul lui Sutil ..In cazul lui Alonso sper ca nu s-a pus la socoteala depasirea de la Hockenheim.. plus ca ,degeaba a reusit alte 30 de depasiri ,daca n-a reusit sa-l depaseasca pe Petrov cand trebuia..Anyway ma bucur ptr. depasirile reusite de Alonso deoarece m-a scutit de ''placerea '' de a vedea repetat de 30 de ori gestul facut de Alonso la finalul cursei de la abu Dhabi
    7 4
  • ctlnmihai
    Salut fanii Ferrari care au mai inceput sa prinda glas dupa infrangerea de la Abu dhabi..dau dovada de un mare caracter..au tinut putin doliu un timp in care n-au mai comentat nimic si acum au prins glas dupa premiul hors concours obtinut de Alonso (cel mai bun piloy desemnat de sefii de echipa)
    4 5
  • * pilot
    2 1
  • ctlnmihai
    urticarie
    maaama cum fac urticarie cand ma gandesc cum Hamilton si in statisticile astea este un anonim, chiar daca au avut a doua masina sezonul asta !!!! .... ete cum moor de ciuta !
    ps: sper sa nu se supare cealata personalite mai agitata din mine ca am recunoscut asta ...
    3 1
  • Cum s-au trezit unii!
    Acum, ca v-ati lins ranile, ati inceput sa prindeti curaj, e bine pentru moralul vostru, imediat trece anu' si trebuie sa va bucurati din plin pana la debutul sezonului 2011.

    Interesant topul, sunt curios cum a fost aceasta statistica si in anii trecuti, oricum Lewis ramane un mare pilot. Vetel ce depasiri sa faca daca a plecat tot primul?
    3 4
  • alonso
    si sa nu uitam de malaezia cand a furat startul si a revenit si in australia cand a fost in spate si a ajuns pe 4
    2 1
  • @XxXtreme
    Adica in China a furat startul, a terminat pe 4, in Australia practic era pe ultimul loc in virajul unu si tot pe 4 a terminat ! Bv
    2 2
  • -pauza se ia dupa finalul campionatului nu in timpul lui
    Doliul tinut de unii fani Ferrari e mai putin impresionant decat "messa" prelungita de pe parcursul intregului an al unor fani mclaren doar ca sa vada "fumurile" monopostului Ferrari..postezi de 2-3 ori la inceput si la mijlocul anului si o data cand pierde Alonso la final, ce mai conteaza pe ce loc iti termina favoritul..la anul sa fie tot asa si e bine, vorba multa saracia unor fani..mclaren:)
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru