Suzuka rămâne în calendarul Formulei 1 până în 2018

de Daniel Popescu
Vineri, 23.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marele Premiu al Japoniei va fi găzduit pe circuitul de la Suzuka cel puţin până în sezonul 2018, conform noului contract semnat de organizatori cu Bernie Ecclestone.

Esential 1963 este anul in care a avut loc prima cursa de Formula 1 pe circuitul de la Suzuka
2015 este anul in care Honda, prpoprietarul circuitului de la Suzuka, va reveni in Formula 1
Un alt circuit important pentru istoria Formulei 1 şi-a asigurat prezenţa în calendarul competiţional pentru următorii cinci ani. Bernie Ecclestone a anunţat vineri la Spa-Francorchamps prelungirea contractului cu circuitul de la Suzuka pentru găzduirea Marelui Premiu al Japoniei până în sezonul 2018.

Circuitul de la Suzuka se află în proprietatea constructorului japonez Honda, care va reveni în Formula 1 în 2015 ca furnizor de motoare prin intermediul unui parteneriat cu McLaren.

"Am ajuns la o înţelegere pentru ca un Mare Premiu de Formula 1 să aibă loc pe circuitul de la Suzuka până în 2018. De asemenea, este entuziasmant să vedem revenirea celor de la Honda în Formula 1 în 2015.

Sunt sigur că Marele Premiu al Japoniei va atrage mai multă atenţie ca niciodată", a declarat Ecclestone într-un comunicat de presă.

Suzuka a găzduit pentru prima oară curse de Formula 1 în sezonul 1963, atunci când britanicul Peter Warr câştiga la volanul unui monopost Lotus echipat cu motor Cosworth. A urmat o nouă ediţie în 1964, însă ulterior Marele Premiu al Japoniei a fost găzduit pe circuitul de la Fuji, aflat în prezent în proprietatea celor de la Toyota.

Suzuka a revenit în Formula 1 în 1987 şi a găzduit curse în fiecare an cu excepţia sezoanelor 2007 şi 2008, când etapa s-a desfăşurat din nou la Fuji.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru