Suzuka va gazdui Marele Premiu al Japoniei pana in 2011

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 24.08.2009
Circuitul de la Suzuka va gazdui Marele Premiu al Japoniei cel putin pana in sezonul 2011, dupa ce Toyota a renuntat recent la gazduirea cursei de Formula 1 pe circuitul de la Fuji.

Marele Premiu al Japoniei a fost gazduit alternativ de circuitele de la Suzuka si Fuji si ultimii ani, insa Toyota a anuntat luna trecuta ca renunta la organizarea cursei din sezonul 2010 ca urmare a declinului economic mondial.

Situatia a pus in pericol desfasurarea Marelui Premiu al Japoniei din 2010, insa in cele din urma reprezentatii circuitului de la Suzuka au acceptat sa gazduiasca si cursa de anul viitor.

Circuitul de la Suzuka se afla in proprietatea constructorului Honda si continua sa gazduiasca Formula 1 chiar daca japonezii s-au retras din competitie la finalul anului trecut. In schimb, decizia Toyota de a renunta la cursa de la Suzuka a sporit luna trecuta speculatiile pe marginea viitorului sau in Marele Circ, mai ales ca niponii plateau aproximativ 10 milioane de dolari pentru aceasta cursa, mult mai putin decat bugetul echipei de F1.

Suzuka a gazduit anual Marele Premiu al Japoniei din 1987 pana in 2006, cand a pierdut drepturile in favoarea circuitului imbunatatit de la Fuji.

In cele din urma, FIA a decis ca circuitele Suzuka si Fuji sa gazduiasca alternativ curse incepand din 2008, astfel ca Suzuka a revenit in calendar in acest an.

Via | ITV

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru