Team Lotus va rămâne la culorile verde şi galben

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 13.12.2010
Team Lotus nu va renunţa la acest nume în 2011, însă va utiliza în continuare culorile verde şi galben, după ce anterior intenţiona să folosească negru şi auriu.

Team Lotus a abandonat planurile pentru modifcarea paletei de culori pentru monopost din verde şi galben în negru şi auriu.

Decizia a fost anunţată în weekendul care tocmai s-a încheiat după ce rivalii de la Lotus Renault GP au prezentat un monopost în culorile negru şi auriu pentru anul viitor.

"Nu cred că este o problemă să avem două branduri Lotus pe grilă. Cred că este o prostie avem patru monoposturi negre care arătă la fel şi unul dintre noi trebuie să abandoneze. Nu suntem copilăroşi şi emoţionali să spunem "Dar nu, noi trebuie să fim negru şi auriu". Suntem pragmatici", a declarat Tony Fernandes, şeful Team Lotus Renault, în cadrul unui interviu acordat agenţiei de presă Reuters.

Pe de altă parte, Fernandes a reiterat faptul că Team Lotus nu îşi va schimba numele pentru sezonul următor şi a explicat în detaliu modul în care s-a ajuns în situaţia de a avea două echipe cu nume asemănător. Echipa condusă de omul de afaceri malaezian a concurat în 2010 sub numele Lotus Racing pe baza unei licenţe pe 5 ani primite de la Proton şi Lotus Group, însă cele două părţi au renunţat la colaborare la finalul anului.

Ulterior, Lotus Racing a achiziţionat drepturile de a utiliza numele Team Lotus de la David Hunt.

"Am primit o licenţă pe 5 ani de la Proton şi Lotus Group pentru a merge în Formula 1. Motivul pentru care nu a fost Team Lotus a fost acela că ne-au spus clar că nu au drepturi pentru acest nume, aşa că ne-au dat o licenţă. Iniţial, ne-am numit F1 Lotus Team, dar avocatul nostru ne-a spus că nu ne putem numi aşa pentru că David Hunt ne poate da în judecată. Aşa că am schimbat în Lotus Racing. Am crezut că am avut 5 ani pentru a merge acolo (n.r - in F1). Obiectivul meu iniţial a fost să fuzionăm sau să facem ceva împreună pentru a co-exista. Toate aceste planuri s-au schimbat când Dany Bahar (n.r - CEO-ul Lotus Group) a apărut pe scena", a mai precizat el.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru