Thailanda a stabilit configuraţia circuitului de Formula 1

de Daniel Popescu
Vineri, 29.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Thailanda a finalizat versiunea preliminară a circuitului pe care vrea să găzduiască curse de Formula 1 pe timp de noapte începând din sezonul 2015.

Reprezentanţii Autorităţii Sportive din Thailanda s-au întâlnit în această săptămână cu mai mulţi oficiali ai Federaţiei Internaţionale de Automobilism pentru a pune la punct planurile pentru cursa de Formula 1 pe care ţara asiatică vrea s-o găzduiască din 2015.

Reprezentaţii locali au stabilit deja o configuraţie preliminară pentru circuitul care va fi realizat pe străzile capitolei Bangkok, iar acesta va fi transmis guvernului pentru aprobare în aproximativ şase săptămâni.

În cazul în care planul va fi aprobat, oficialii din Thailanda vor ajunge la masa negocierilor cu Bernie Ecclestone pentru găzduirea unui Mare Premiu.

Ideea de bază este ca evenimentul să copieze practic succesul Marelui Premiu al statului Singapore, întrucât cursa va avea loc pe timpul nopţii pentru a permite o panoramă spectaculoasă, dar mai ales pentru a putea fi transmisă în Europa la o oră cât mai convenabilă.

Via Joe Saward

Comentarii (6)

  • vyctor7
    Thailanda asta este o tara gen ...mancam melci , broaste , serpi si alte chestii din astea o economie precara un fel de Romania in care se lanseaza Vertu nu stim ce model de 7000E dar avem salarii de 1000 lei ...Circuit de formula1 le mai trebuia astora bine ca este noaptea sa nu se vada bine realitatea..
    4 12
  • Au un PIB pe cap de locuitorcu 25% mai mare ca Romania in conditiile in care sunt vreo 65 de milioane de locuitori. Bangkokul e plin de masini noi si deloc ieftine. Au autostrazi cu distante de 100m intre sensuri nu ca in europa, o gramada de fabrici de masini etc. Au bani destui incat sa faca asta.
    9 1
  • .... au si o mare diferenta intre bogati si saraci, dar asta conteaza mai putin. Ce ma enerveaza pe mine este ca se mai adauga un circuit stradal si asta nu e bine, pt ca astfel de circuite nu ofera spectacol, respectiv depasiri. Sunt niste curse fara sare si piper, dar ce mai conteaza daca iese banu'. Important e sa-si umple mosu' buzunarele.
    11 1
  • Deja in calendarul actual sunt 6 curse in ASIA: malaezia, china, singapore, india, coreea, japonia. Ceea ce mi se pare foarte mult. exagerat de mult. Formula 1 este o competitie europeana. Daca asiaticii vor competitii, sa-si faca o competitie a lor cu piloti de genul narain si cu masini de carton pe circuite pictate de oameni care viseaza la SF-uri. Formula 1 tine de cultura europeana, nu americana, asiatica si nici atat araba. Asa cum Nascar nu tine de cultura noastra.
    Vreau ca Formula 1 sa reprezinte Europa. Iar momentan mai sunt 7 curse in Europa. Eu zic ca in urmatorii 5-10 ani, Formula 1 nu va mai reprezenta Europa decat intr-o foarte mica masura: maxim 3 curse. Pe cand Europa trebuia sa aiba cel putin 50% din curse. Nu vreau ca eu, european, sa ma trezesc la 5 dimineata ca sa vad cursele din Asia, pe cand Formula 1 e ceva care ma reprezinta pe mine, nu pe asiatici.
    Si de ce, mai nou, circuitele trebuie sa fie pe strazile oraselor? Nu ma intereseaza orasele, peisajele. Daca vreau asta, imi iau bilet de avion sau ma uit la Discovery, nu la Formula 1. Eu vreau circuite care sa ofere spectacol. Maine, poimaine, vom vedea circuite care vor fi in interiorul stadioanelor sau al uneor sali gigantice, pentru ca marii miliardari ai lumii sa nu mai vina la circuit, ci circuitul sa vina la ei.
    9 1
  • @mirco Normal ca pe mos il doare undeva, pentru ca noua, spectatorilor, nu ne pasa si suntem indiferenti. Unii sedusi de extravaganta din Abu Dhabi, altii de yachturile de la Monaco etc. Dar eu vreau ca Formula 1 sa fie oferita de televiziuni contra-cost. Mi-as face pachet doar pentru anumite curse. In felul acesta mosul nu mai primeste bani. Daca televiziunile vor observa ca noi nu mai dorim anumite curse, nu vor mai oferi bani mosului. Ceea ce ii va transmite mosului ca nu suntem de acord cu anumite circuite sau ca nu ne mai place Formula 1. Atunci mosul ar auzi glasul nostru. Dar asa cum sa-si dea seama daca ne lasam prostiti cu fiecare nou circuit si salivam disperati la luxul oferit de miliardarii lumii? In timp ce in asia exista sute de milioane de oameni care traiesc de pe o zi pe alta, fara nici un viitor... O cursa in Africa mai lipseste...
    7 1
  • @ferr sunt mai mult de 6 curse in asia: Bahrain, China, Malaysia, Coreea, India, Singapore, Japonia si Abu Dhabi. Eu am spus de prin 2007 ca nu mi se pare normal sa renunti la Franta, Imola, Marea Britanie sau Germania ca sa faci loc unor circuite din India, Turcia sau Singapore, dar traditia nu tine de foame.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru