VIDEO: În Thailanda, maşinile se parchează pe autostradă, de frica inundaţiilor

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 25.10.2011
Inundaţiile care ameninţă cele 4.6 milioane de automobile din capitala Thailandei au făcut ca şoferii să-şi parcheze maşinile pe marginea autostrăzilor.

Thailanda se confruntă cu cele mai mari indundaţii din ultimii 50 de ani. Peste 300 de oameni au murit şi alte 3 milioane au fost afectaţi de calamitatea naturală. Acum, inundaţiile ameninţă şi capitala ţării, Bangkok.

Având în vedere că aici circulă aproximativ 4.6 milioane de maşini, cetăţenii au căutat soluţii disperate pentru a-şi proteja vehiculele de furia apelor. Soluţia a fost pe cât de ingenioasă, pe atât de controversată. Mii de maşini au fost parcate pe autostrăzile suspendate ale oraşului, pe două sau chiar trei benzi, incluzând aici şi banda de urgenţă.

Autorităţile, care pregătiseră doar 70.000 de locuri de parcare ferite de inundaţii, se confruntă cu un val de parcări ilegale fără precedent. Oficialii municipalităţii au ameninţat şoferii cu amenzi de 17 dolari şi au dispus ridicarea maşinilor. Anagajţii nu pot face însă faţă numărului mare de maşini care ignoră regulilele de circulaţie.

De câteva zile, circulaţia pe autostrăzile Bangkok-ului a devenit o aventură, ambuteiajele fiind o problemă generală.

Comentarii (1)

  • vanezu
    coincidenta?
    surprinzator si la noi se parcheaza la fel... chiar si pe banda a doua, eventual in intersectie... pana acum credeam ca e lipsa acuta de bun simt, dar acum ma gandesc ca poate romanu' se pregateste de inundatii si el ;))
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru