Toro Rosso incepe sezonul fara KERS

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 10.03.2009
Scuderia Toro Rosso a anuntat ca va incepe sezonul 2009 fara sistemul KERS, introducerea acestuia fiind totusi posibila la Marele Premiu al Chinei.

Toro Rosso a lansat luni pe circuitul de la Barcelona noul monopost pentru sezonul 2009.

Testat in premiera de Sebastien Bourdais, noua arma de atac a italienilor i-a multumit pe oficialii echipei, acestia dezvaluind insa ca nu intentioneaza sa concureze cu sistemul KERS in primele doua curse ale anului.

"As spune ca puteti exclude Melbourne. Este foarte putin probabil. Am putea discuta despre China", a declarat Giorgio Ascanelli.

Afirmatiile sale au fost intarite si de seful Franz Tost, care spune ca echipa are nevoie de timp pentru a pregati corespunzator sistemul KERS. "Sincer sa fiu, nu cred ca vom merge la Melbourne cu KERS, pentru ca trebuie sa facem lucrurile pas cu pas acum. Iar primul pas este sa invatam masina, ce face masina, daca am setat-o corespunzator si daca este fiabila. Dupa ce am facut toti acesti pasi ne vom gandi la KERS", a explicat Tost.

Oficialul Scuderiei pune la indoiala eficacitatea noii tehnologii prin prisma greutatii pe care o aduce aceasta pe monopost.

"Sistemul KERS va deveni un subiect interesant de discutie pentru ca este foarte greu si are o influenta majora in privinta distributiei greutatilor in masina. Cu siguranta ai un avantaj dupa start pe liniile drepte din Bahrain sau de aici de la Barcelona, dar exista si o intrebare legata de pneuri pentru ca exista o mare greutate in spate si asta ar putea duce la degradarea rapida a pneurilor. Asta inseamna ca avantajul pe care il ai pentru 6 secunde pe linia dreapta este penalizat de degradarea mai mare a pneurilor. Asa ca este un compromis. Cred ca de la echipa la echipa este un avantaj sa concureze sau nu cu KERS", a mai precizat el.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru