Toro Rosso: "Şansa lui Ricciardo a venit prea devreme"

de Daniel Popescu
Joi, 01.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Franz Tost sugerează că Daniel Ricciardo nu este pregătit să facă pasul spre Red Bull, întrucât ar trebui să lupte cu regularitate pentru podiumuri şi victorii din primul sezon.

Kimi Raikkonen este principalul favorit să-l înlocuiască pe Mark Webber la Red Bull în sezonul 2014, însă varianta de rezervă este Daniel Ricciardo, care obţine performanţe bune pentru Toro Rosso.

Australianul se află într-o situaţie asemănătoare cu cea a lui Sebastian Vettel de la sfârşitul sezonului 2008, însă Franz Tost, şeful Toro Rosso, a evidenţiat principalul impediment pentru ca Ricciardo să aibă succes la actuala campioana mondială.

"Cea mai mare diferenţă dintre Vettel şi Ricciardo este ca Vettel s-a dus la Red Bull când nu era o echipă care să câştige curse. Au crescut împreună. În schimb, Ricciardo trebuie să fie imediat pe podium şi să lupte pentru victorii. Poate că şansa lui a venit cu un an prea devreme", a declarat italianul pentru publicaţia SpeedWeek.

Urmareste Automarket
Tocmai de accea, Tost speră ca Ricciardo să rămână la Toro Rosso pentru cel puţin încă un sezon şi anticipează ca acesta va avea timp să se bucure de succes.

"Personal, mi-ar plăcea să-l văd încă un an în procesul de maturizare de la Toro Rosso.

Vorbim totuşi despre Red Bull Racing, echipa campioană din ultimii trei ani. Ricciardo nu a fost niciodată pe podiumul Formulei 1, nu a câştigat nicio cursă, dar asta pentru ca monopostul nostru nu a fost suficient de bun. Asta este singurul lui punct negativ, dar cred că va avea succes în Formula 1", a adăugat el.

Via GMM

Comentarii (3)

  • Marian
    E clar Ricciardo vine la RBR de la anu,toate aceste speculatii se faceau si in cazul lui Hamilton cu venirea la Mercedes.Kimi nu cred ca vrea sa fie numaru 2 la RBR ,si dupa cum il stim e mai temperamental decat Webber si nu va accepta sa fie "calcat in picioare in fata lui VITEL"

    PS:Ricciardo nu e inca copt pentru RBR dar e omu perfect sa fie numaru 2 in cadrul echipei austriece.
    4 3
  • Acum are 24 de ani. La anul va avea 25. Daca nici acum nu-i maturizat, atunci cand? La 30 de ani ca Button si Webber?

    Daca la 25 de ani nu-i in stare sa castige curse, e clar ca n-are ce cauta in Formula 1, mai ales ca va avea, probabil, cea mai rapida masina.

    Oricum eu, cel putin, nu-l consider mare pilot pe Ricciardo. Mi se pare mai bun Di Resta. Ricciardo e pilot de pluton, pe langa faptul ca e sluga celor de la Red Bull. Drept fiind, nici nu are de ales, datorita faptului ca nu-i mare pilot...
    5 3
  • intr-un Torro Rosso si Vettel prin cirmustante norocoase a castigat o cursa ...
    sa nu-l ingropam pe babaiatul ... nu se stie dc in 2014(dc va concur pt RBR) nu vom auzi fraza acesta de la Horner: "Sebastian, Daniel is faster than you! Do you copy?" :))))))
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru