Tost: "Toro Rosso va concura si in 2010"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 10.03.2009
Franz Tost sustine ca Toro Rosso are viitorul asigurat in Formula 1, desi Scuderia va fi nevoita sa isi construiasca singura monopostul pentru sezonul 2010.

2009 este ultimul an in care Toro Rosso se poate baza pe un monopost construit in cea mai mare parte de Red Bull Technology.

Incepand de anul viitor, Toro Rosso va fi nevoita sa isi contruiasca singura monopostul pentru prima oara in scurta sa istorie, insa seful Franz Tost este increzator ca echipa va reusi sa duca la bun sfarsit aceasta provocare.

"Masina din acest an va fi o baza de plecare pentru cea de anul viitor, chiar daca trebuie sa facem un sasiu complet nou pentru ca anul viitor nu vom mai putea realimenta masina cu combustibil. Asta inseamna ca rezervorul de benzina va avea o capacitate mult mai mare si, prin urmare, va trebui sa facem un sasiu nou. Dar partea de baza a masinii ramane la fel. Sunt 100% sigur ca echipa va fi aici si in 2010", a declarat Tost in cadrul unui interviu acordat publicatiei Autosport.

Pentru a reusi sa construiasca un monopost, Toro Rosso este nevoita sa isi mareasca numarul de anagajti in plin proces de reducere a costurilor in Formula 1. "Vom angaja oameni in departamentul de design si cel aerodinamic, dar in rest toate departamentele sunt complete.

In prezent, la Faenza avem 178 de oameni, iar la inceputul lui 2010 vom avea in jur de 250", a adaugat oficialul echipei, care a admis ca Toro Rosso nu se va putea compara cu echipele de top din aceasta competitie.

"Trebuie sa-ti faci treaba cat mai bine si cred ca noi exact asta facem. Nu poti compara Toro Rosso cu Ferrari, McLaren sau BMW, pentru ca ei au o infrastructura mult mai buna si au mai multi oameni. Dar si noi ne vom creste infrastructura, ne vom dezvolta propria infrastructura, vom angaja omeni si apoi vom vedea unde ne pozitionam".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru