Toti pilotii din top 10 incep cursa din China cu pneuri soft

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 17.04.2010
Bridgestone a confirmat ca toti pilotii care au participat in ultima parte a calificarilor vor incepe Marele Premiu al Chinei cu pneuri soft.

Conform regulamentului sportiv pentru sezonul 2010, pilotii care acced in ultima parte a calificarilor sunt obligati sa inceapa cursa de duminica cu exact aceleasi pneuri cu care au stabilit timpul de referinta in Q3.

In cazul calificarilor de la Shanghai, pilotii au adoptat o strategie identica si au stabilit cei mai buni timpi personali cu pneuri soft. Se anticipeaza ca pneurile soft vor rezista pana in jurul turului 20, astfel ca este foarte probabil sa asistam la o singura oprire la boxe din partea celor mai multi piloti, intrucat cursa va avea loc pe parcursul a 56 de tururi.

“Daca circuitul va fi uscat, toti competitorii din top 10 vor incepe cu pneuri soft. Avand in vedere performanta acestora, ne putem astepta ca pilotii sa efectueze primele opriri la boxe in jurul turului 20. Totusi, in functie de gestionarea cauciucurilor, pilotii pot face pneurile sa dureze mai mult, asa ca va fi interesant de vazut cum vor aborda acestia cursa”, a declarat Hirohide Hamashina, directorului departamentului de dezvoltare al pneurilor din cadrul Bridgestone.

Celelalte tipuri de pneuri disponibile pentru acest Grand Prix sunt cele de compozitie hard, care sunt mai durabile decat ccele soft, insa nu sunt la fel de performante din punct de vedere al timpilor.

Potrivit prognozei meteo actuale, este foarte posibil ca ploaia sa isi faca aparitia in timpul Marelui Premiu al Chinei, care va avea loc duminica cu incepere de la ora 10:00.

Via | Bridgestone

Comentarii (4)

  • care stie?
    chiar daca ploua sunt obligati sa iasa pe circuit cu soft? Nu au voie sa le schimbe de la start, si sa iasa cu cauciucuri de plaoie?
    3 6
  • @f1loredana
    daca ploua de la start ei nu sunt obligati sa plece cu pneuri soft . Asta reiese si din spusele lui Hamashina : "Daca circuitul va fi uscat..." .
    3 0
  • daca e ploaie au voie sa schimbe cauciucurile, chiar de la start, nu e mai e valabila regula conform careia trebe sa plece cu cauciucurile din Q3
    2 0
  • Jenson
    parca vad ca Button intra in turul 10 iar...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru