Toyota îşi propune să obţină o victorie la revenirea în WRC în 2017

de Daniel Popescu
Vineri, 03.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota şi-a stabilit ca obiectiv să câştige o etapă la revenirea în Campionatul Mondial de Raliuri în 2017, înainte de a lupta pentru titlurile mondiale în anii următori.

Esential 2017 este sezonul in care Toyota va reveni in Campionatul Mondial de Raliuri
1 victorie vrea sa obtina Toyota in WRC in sezonul 2017
Toyota a anunţat vineri obiectivele pe care şi le propune la revenirea în Campionatul Mondial de Raliuri cu modelul Yaris WRC, planificată pentru sezonul 2017.

Potrivit vicepreşedintelui Rob Leupen, constructorul japonez aspiră la o victorie în sezonul de debut înainte de o campanie pentru cucerirea titlurilor mondiale în anii următori.

"Cred că ar fi o performanţă bună să avem o victorie şi un podium în 2017. După un an de experienţă ar trebui să avem aspiraţii mai serioase şi ar trebui să le facem viaţa grea celorlalţi şi să luptăm pentru campionat. Cred că ar fi pretenţios să spunem că vom câştiga titlul în 2017 sau chiar şi că vom fi un candidat serios la titlu", a declarat el pentru site-ul oficial al Campionatului Mondial de Raliuri.

Toyota a concurat cu succes în Campionatul Mondial de Raliuri a obţinut pe parcursul istoriei patru titluri la piloţi şi trei titluri la constructori.

▶ Poveştile motorsportului: Maşinile cu care Toyota a scris istorie în Campionatul Mondial de Raliuri

Toyota va continua în paralel şi campania din Campionatul Mondial de Anduranţă, în care a obţinut ambele titluri în sezonul precedent, însă japonezii încearcă să găsească metode prin care cele două programe să aibă unele similarităţi.

"În unele zone trebuie să ai echipe dedicate, dar avem şi cooperări intre diverse departamente în proiecte precum ingineria şi dezvoltarea motoarelor.

Vom avea un program eficient şi ne aşteptam să folosim cele mai bune resurse ale celor două părţi", a adăugat Leupen.

Toyota îşi va apăra cele două titluri mondiale cucerite în WEC cu o versiune îmbunătăţită a prototipului Toyota TS040 Hybrid.

▶ Careul de aşi pentru Le Mans 2015: prototipurile cu care Porsche, Audi, Toyota şi Nissan vor lupta pentru victorie

Via WRC

Comentarii (2)

  • Aceasta stire nu are legatura cu F1
    10 2
  • Mai este si uritica mititica
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru