Toyota: "KERS nu va aduce performante majore"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 15.01.2009
Pascal Vasselon sustine ca Toyota nu va introduce sistemul KERS la primele curse din 2009 pentru ca tehnologia nu va aduce avantaje majore.

Toyota a decis la finalul anului trecut sa inceapa sezonul 2009 fara utilizarea sistemului KERS, considerand ca are nevoie de mai multe teste de fiabilitate inainte de a utiliza tehnologia pe circuit.

In plus, Pascal Vasselon, directorul departamentului de sasiuri al Toyota, spune ca acest lucru se va dovedi chiar un avantaj.

"Am luat aceasta decizie fiind convinsi ca va fi un avantaj", a declarat Vasselon pentru publicatia Autosport. "Nu suntem in intarziere cu programul, dar am luat in considerare performanta intregului pachet. Cand ai KERS pe masina aproape ca nu mai ai libertate in ceea ce priveste gravitatia. Nu este vorba numai despre avantajul pe care il obtii pentru cateva secunde, trebuie sa ai in vedere si efectul asupra intregii masini. De aceea am simtit ca avem nevoie de mai mult timp pentru a sti daca exista un avantaj net."

Oficialul francez a dezvaluit ca Toyota testeaza in aceasta perioada sistemul KERS si ca acesta ar putea fi introdus oricand pe parcursul sezonului.

"Sistemul nostru KERS este pe bancul de probe si lucreaza rezonabil", a precizat Vasselon. "Ar fi fost posibil sa concuram cu KERS, dar simtim ca dezvoltarea generala a sistemului nu garanteaza ca va aduce imediat performante".

Vasselon a marturisit ca Toyota a inceput munca la noul monopost la finalul anului 2007. "A trebuit sa fie un proces mai intens si am inceput imediat ce am avut suficiente informatii despre regulament", a adaugat francezul. "Am inceput la sfarsitul anului 2007, ceea ce inseamna cu patru-cinci luni mai devreme decat de obicei. Am petrecut intregul sezon 2008 muncind la doua masini in acelasi timp, cand in mod normal ar fi trebuit sa alocam resurse progresiv de la o masina la alta, asa ca a fost un program complet diferit. Probabil ca este o schimbare mai mare decat in 1998, pentru ca de data aceasta a fectat doua lucruri majore pentru F1: aerodinamica si pneurile."

Comentarii (1)

  • (ADY)
    Ce se intampla daca ai KERS sau daca nu ai ?? e vre-o diferenta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru