Trulli: "Banii au devenit prea importanţi în F1"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 04.01.2011
Jarno Trulli acuză că aportul financiar al piloţilor a devenit prea important pentru a concura în Formula 1.

Creşterea accelerată a costurilor în Formula 1 de la începutul anilor '90 a generat o revoluţie în modul de selecţie al piloţilor, echipele mici fiind nevoite să angajeze piloţi capabili să contribuie la buget prin intermediul sponsorilor.

Lucrurile au luat amploare în ultimii ani ca urmare a crizei financiare şi a apariţiei a trei noi echipe în competiţie, iar Jarno Trulli, unul dintre piloţii Team Lotus, crede că lucrurile au mers deja prea departe în această privinţă.

"Astăzi este foarte dificil pentru piloţii tineri. Banii joacă un rol prea mare, iar competiţiile inferioare precum Formula 3 sunt prea scumpe. Nu aş putea să repet traseul carierei mele în aceste zile", a declarat italianul, care din 1997 a concurat în Formula 1 pentru Minardi, Prost, Jordan, Renault, Toyota şi Team Lotus.

Într-o astfel de situaţie se regăseşte în prezent Nico Hulkenberg, care este în pericol să nu concureze în Formula 1 deşi este considerat una dintre revelaţiile sezonului precedent, în care a obţinut primul pole position din cariera în Brazilia la volanul unui monopost Williams.

În schimb, Trulli are locul asigurat la Team Lotus pentru 2011 alături de coechipierul sau de anul trecut, Heikki Kovalainen.

Via | GMM

Taguri: Team Lotus, Trulli

Comentarii (4)

  • are mare dreptate!!!
    Trulli imi este in prezent tot mai simpatic pt ca l-a domat pe alonso din postura de coechipier! (culmea, candei doi au fost coechipieri tineam cu alonso... atunci devenise machiavelic)
    3 4
  • alonso atunci inca nu devenise machiavelic
    2 4
  • L-a dominat pe Alonso la ce? La sah sau Go?
    6 4
  • cam visator...
    Unii din baietii din F1 au probleme grave de logica elementara.Chiar nu stiu ca tehnologia costa?Daca au valoare alearga, daca sunt mediocrii stau la rand.Nimeni nu e atat de stupid sa investeasca in piloti care nu confirma.Iar F1 este o afacere.Asa a fost gandita din start.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru