Un fond de investiţii a cumpărat acţiuni de jumătate de miliard de dolari în F1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 18.06.2012
CVC Capital Partners a vândut încă un pachet de acţiuni din Formula 1 fondului de investiţii Waddell & Reed pentru 500 de milioane de dolari.

Fondul american de investiţii Waddell & Reed a decis să investească încă o jumătate de miliard de dolari în acţiuni ale Formulei 1, după ce a ajuns la un acord cu CVC Capital Partners, principalul acţionar al competiţiei.

Împreună cu fondul de investiţii BlackRock şi banca naţională a Norvegiei, Waddell & Reed cumpărase recent un pachet de 21% dintre acţiuni pentru 1.6 milioane de dolari.

Astfel, în urma tranzacţiei anunţate la sfârşitul săptămânii trecute, Waddell & Reed a ajuns la o participaţie de 20.9% din acţiunile Formulei 1. Potrivit CVC Capital Partners, noua tranzacţie evaluează Formula 1 la 9.1 miliarde de dolari.

"CVC Capital Partners este încântată să anunţe că mai multe fonduri de investiţii gestionate de Waddell & Reed Investment Management Company şi Ivy Investment Management Company au fost de acord să investească încă 500 de milioane de dolari, valoarea de piaţă a Formulei 1 ajungând la 9.1 miliarde de dolari.

Ei şi-au mărit cota de acţiuni la 20.9%", precizează CVC Capital Partners într-un comunicat de presă.

Planurile lui Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale, de a lista Formula 1 pe bursă din Singapore în luna iunie au fost amânate din cauza fluctuaţiilor puternice şi a eşecului înregistrat de listarea reţelei de socializare Facebook de pe piaţa americană NASDAQ, care a fost interpretat ca un semnal negativ pentru Marele Circ.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru