USF1 s-a lansat oficial

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 25.02.2009
Ken Anderson si Peter Windsor au lansat oficial USF1, echipa de Formula 1 care va lua startul in competitia suprema a sporturilor cu motor in sezonul 2010.

La aproximativ o luna distanta dupa aparitia primelor informatii despre o viitoare echipa de Formula 1, Ken Anderson si Peter Windsor si-au oficializat planurile de a patrunde in aceasta competitie incepand cu sezonul 2010.

Cei doi oameni din spatele acestui amplu proiect menit sa aduca o echipa de origine americana in F1 au sustinut o conferinta de presa pe postul de televiziune SpeedTV, in care si-au prezentat ambitiile pentru anii urmatori.

Windsor, care va fi directorul sportiv al noii echipe, a dezvaluit cateva lucruri despre modul in care va fi finantata echipa. "Poate ca suna arogant, dar avem ceva istorie in spate si sunt cateva lucruri pe care vrem sa le aducem in acest sport. Cheia a fost sa nu vindem decat o foarte mica participatie la echipa, asa ca am avut de urcat cativa munti foarte inalti din cauza recesiunii. Am vrut sa vindem o mica parte din echipa si am reusit sa facem asta", a declarat Windsor.

"Suntem doi tipi care putem spune ca vrfem sa facem o echipa de F1 pentru ca avem capitalul necesar si in anumite privinte recesiunea ne-a ajutat putin.

Pentru cei care intreaba unde sunt banii si facilitatile, va spun ca asta nu se va intampla cu USF1. Intotdeauna am avut o abordare diferita, iar acea abordare va deveni vizibila pe parcursul anilor".

Windsor a adaugat ca noua echipa de Formula 1 a primit inca de la inceput sustinerea lui Bernie Ecclestone si Max Mosley. "Prima oara i-am spus lui Bernie Ecclestone despre asta la Marele Premiu al Braziliei din 2006 si a replicat in stilul obisnuit. A spus doar "minunat, faceti asta". Asa ca am spus ca este ok si am mers mai departe. A tinut legatura cu noi de atunci si intotdeauna ne-a sustinut. A incercat sa ne ajute cu tot ce am avut nevoie. Un bun exemplu este DVD-ul cu sezonul 2008 al Formulei 1, pe care l-am folosit ca parte a prezentarii noastre pentru investitorii de aici din Statele Unite. Nu este de uz comercial, dar este un exemplu de ajutor pe care ni l-a dat, si asta inseamna destul de mult din partea Formula One Management. FIA stie de asemenea despre aceste lucruri in detaliu de 5-6 luni si a acceptat imediat modul in care vrem sa facem asta".

Comparativ cu toate celelalte echipe din Formula 1, USF1 planuieste sa isi stabileasca sediul central in Statele Unite, insa Anderson nu crede ca acest lucru va deranja celelalte team-uri.

"Cea mai mare parte a tehnologiei din F1 vine din SUA si, din punct de vedere logistic, anul viitor mai putin de jumatate dintre curse se vor desfasura pe continentul european, asa ca avem putine motive sa fim acolo. Costurile pentru afacere sunt semnificativ mai mici in SUA decat in Europa si sunt multi oameni buni aici", a justificat Anderson prezenta USF1 pe teritoriul american.

Taguri: USF1, lansare

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru