Van der Garde va fi pilot de teste la Sauber în 2014

de Daniel Popescu
Marti, 21.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sauber a anunţat marţi că Giedo van der Garde va fi pilotul de rezervă al echipei pentru sezonul 2014, în timp ce Charles Pic a confirmat că nu va concura la Caterham în acest an.

Vreau să demonstrez tuturor de ce sunt capabil şi că merit un post de pilot titular cu Sauber în 2015.

Giedo van der Garde
Pilot de rezerva Sauber
Giedo van der Garde şi-a pierdut locul de pilot titular la Caterham pentru sezonul 2014, după ce a semnat un contract de pilot de rezervă cu Sauber.

Olandezul în vârstă de 28 de ani nu a reuşit să impresioneze în sezonul său de debut, însă va rămâne conectat la Formula 1 prin participarea la unele sesiuni de antrenamente de vineri şi la alte zile de teste din timpul anului. Obiectivul său este să convingă Sauber să merite un post de pilot titular pentru sezonul 2015.

"Consider că acesta este un pas important în cariera mea. Obiectivul meu este să ajut echipa cu dezvoltarea noului monopost. Dar sunt pilot de curse şi vreau să demonstrez tuturor de ce sunt capabil şi că merit un post de pilot titular cu Sauber în 2015. Ambiţia mea rămâne neschimbată şi sunt foarte motivat să am succes în Formula 1, în special pe termen lung", a precizat el.

Din păcate, Pic nu va fi cu noi în sezonul următor.

Cyril Abiteboul
Sef Caterham
Între timp, şi coechipierul lui van der Garde din sezonul precedent, Charles Pic, a confirmat despărţirea de Caterham prin intermediul şefului echipei, Cyril Abiteboul.

"Din păcate, Pic nu va fi cu noi în sezonul următor.

Este păcat că aventura dintre Caterham şi Pic s-a încheiat. Vreau să-i mulţumesc personal lui Pic pentru ceea ce a obţinut anul trecut", a precizat el.

Caterham va anunţa linia de piloţi pentru sezonul 2014 în cursul zilei de marţi, iar presa internaţională anticipează că unul dintre aceştia va fi japonezul Kamui Kobayashi.

Via Sauber, SkySports

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru