Vergne susţine că Ferrari reprezintă o oportunitate pentru a reveni în F1 în 2016

de Daniel Popescu
Marti, 13.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jean-Eric Vergne consideră că postul de pilot de teste pentru Ferrari îi poate oferi oportunitatea de a reveni în Formula 1 în sezonul 2016.

Esential 3 sezoane a concurat Jean-Eric Vergne pentru Toro Rosso
Jean-Eric Vergne şi-a pierdut locul la Scuderia Toro Rosso, echipa pentru care a concurat trei sezoane, şi a fost nevoit să accepte un rol de pilot de teste pentru sezonul 2015, întrucât nu a avut opţiuni realiste la alte echipe.

Francezul consideră însă că rolul de pilot de teste la o echipă precum Ferrari îl poate ajuta să revină în Formula 1 în 2016 mai mult decât dacă şi-ar fi continuat cariera la o echipă precum Caterham sau Marussia.

"Nu sunt dezamăgit, ştiu că am dat tot ce am avut mai bun şi nu am niciun regret. Acum sunt la Ferrari, ceea ce este o oportunitate excelentă pentru 2016. Chiar dacă nu mă întorc la curse în acest an, este mai bine decât să fiu la volanul unui Caterham sau Marussia şi să mă chinui în spatele plutonului", a declarat el pentru publicaţia italiană Gazzetta dello Sport.

Acum sunt la Ferrari, ceea ce este o oportunitate excelentă pentru 2016.

Jean-Eric Vergne
Pilot de teste Ferrari
Vergne nu va călători însă la toate cursele de Formula 1 ale noului sezon, întrucât rolul său principal este de a dezvolta monopostul Ferrari în simulator, în timp ce Esteban Gutierrez este pilotul de rezervă al Scuderiei în cazul indisponibilităţii lui Sebastian Vettel sau Kimi  Raikkonen.
În schimb, Vergne a concurat deja în două curse din noua competiţie de monoposturi electrice Formula E, acolo unde a înregistrat un abandon Uruguay şi un loc şase în Argentina.

Între timp, Toro Rosso, fosta echipă a lui Vergne, a anunţat pe reţeaua de socializare Twitter ca monopostul pentru sezonul 2015 a trecut toate testele de siguranţă impuse de FIA. Echipa nu a oferit însă detalii despre programul lansării noului monopost.

Via ESPNF1, Toro Rosso

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru