Vettel a câştigat în Bahrain, Raikkonen şi Grosjean pe podium!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 22.04.2012
Sebastian Vettel a câştigat în Bahrain la capătul unei curse în care Lotus a impresionat şi a terminat pe podium cu Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean.

Sebastian Vettel a devenit duminică al patrulea pilot care câştigă o cursă în sezonul 2012, germanul aducând totodată prima victorie pentru Red Bull Racing din acest an.

Plecat din poole position, dublul campion mondial a adus aminte de dominaţia de anul trecut, reuşind să rămână în frunte pe tot parcursul cursei.

Marea surpriză a cursei a fost însă Lotus, care a ocupat celelalte două poziţii ale podiumului prin Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean.

Chiar dacă a plecat de pe locul 11 al grilei, Raikkonen a câştigat patru poziţii la start, iar după numai câteva tururi i-a depăşit pe Jenson Button şi Fernando Alonso şi a ajuns pe locul trei după prima intrare la boxe. La adăpostul pneurilor soft, finlandezul l-a depăşit cu uşurinţă pe coechipierul său şi s-a lansat într-un atac pentru victorie la adresa lui Vettel, însă a renunţat la lupta după câteva tururi.

La rândul său, Grosjean a urcat pe ultima treaptă a podiumului după un start excelent în care a urcat de pe şapte pe patru, demonstrând că Lotus a fost într-o formă foarte bună în deşertul din Bahrain.

Webber a ocupat locul patru fără să aibă parte de evenimente deosebite, însă în spatele său lupta a fost una dintre cele mai interesante din acest debut de sezon.

Nico Rosberg a avut un start dezamăgitor în care a coborât pe locul nouă, însă a revenit pe final pe locul cinci, nu înainte de a fi implicat în două dueluri spectaculoase cu Lewis Hamilton şi Fernando Alonso.

Germanul a încercat să-l blocheze pe Hamilton, însă britanicul a ieşit pe nisip şi a reuşit să-l depăşească, în timp ce Alonso a evitat să recurgă la aceeaşi metodă. Totuşi, ambele inciedente vor fi investigate după cursă de comisari, existând riscul unor penalizări.

O altă surpriză plăcută a fost clasarea lui Paul di Resta pe locul şase după o strategie cu numai două opriri la boxe, în puternic contrast cu contra-performanţele celor de la McLaren.

Hamilton a fost nevoit să se mulţumească doar cu locul opt, în mare parte din cauza faptului că a pierdut timp preţios la primele două opriri la boxe din cauza unor probleme cu montarea pneurilor stanga-spate. În schimb, Jenson Button a ratat ocazia de a termina în puncte după ce a fost nevoit să abandoneze în penultimul tur ca urmare a unei defecţiuni mecanice suferite la numai un tur după ce intrase suprinzator la boxe din cauza unei pene.

Alonso a profitat de abandonul său pentru a termina pe locul şapte, în timp ce Felipe Massa şi-a adjudecat primele puncte din acest sezon după ce a încheiat cursa epuizat pe locul nouă.

Ultimul punct pus în joc i-a revenit lui Michael Schumacher, care a recuperat şase poziţii la start după ce a plecat de pe 22 înainte de a progresa usor-usor spre top 10.

Singurele abandonuri ale cursei au fost trecute în dreptul lui Pastor Maldonado (Williams) şi Charles Pic (Marussia), în timp ce Vettel a stabilit cel mai bun timp al cursei şi a devenit liderul clasamentului general.

Bahrain - Rezultate cursă:

 1. 
Vettel Red Bull-Renault 1h35:10.990 2. Raikkonen Lotus-Renault + 3.300 3. Grosjean Lotus-Renault + 10.100 4. Webber Red Bull-Renault + 38.700 5. Rosberg Mercedes + 55.400 6. Di Resta Force India-Mercedes + 57.500 7. Alonso Ferrari + 57.800 8. Hamilton McLaren-Mercedes + 58.900 9. Massa Ferrari + 1:04.900 10. Schumacher Mercedes + 1:11.400 11. Perez Sauber-Ferrari + 1:12.700 12. Hulkenberg Force India-Mercedes + 1:16.500 13. Vergne Toro Rosso-Ferrari + 1:30.300 14. Kobayashi Sauber-Ferrari + 1:33.700 15. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 1 lap 16. Petrov Caterham-Renault + 1 lap 17. Kovalainen Caterham-Renault + 1 lap 18. Button McLaren-Mercedes + 1 lap 19. Glock Marussia-Cosworth + 2 laps 20. De la Rosa HRT-Cosworth + 2 laps 21. Karthikeyan HRT-Cosworth + 2 laps 22. Senna Williams-Renault + 3 laps Fastest lap: Vettel, 1:36.379 Not classified/retirements: Driver Team On lap Maldonado Williams-Renault 26 Pic Marussia-Cosworth 25 World Championship standings, round 4: Drivers: Constructors: 1. Vettel 53 1. Red Bull-Renault 101 2. Hamilton 49 2. McLaren-Mercedes 92 3. Webber 48 3. Lotus-Renault 57 4. Button 43 4. Ferrari 45 5. Alonso 43 5. Mercedes 37 6.
Rosberg 35 6. Sauber-Ferrari 31 7. Raikkonen 34 7. Williams-Renault 18 8. Grosjean 23 8. Force India-Mercedes 17 9. Perez 22 9. Toro Rosso-Ferrari 6 10. Di Resta 15 11. Senna 14 12. Kobayashi 9 13. Vergne 4 14. Maldonado 4 15. Hulkenberg 2 16. Schumacher 2 17. Massa 2 18. Ricciardo 2

Comentarii (52)

  • McLaren was SHIT today.
    41 5
  • habahaba
    ladies&gentlemens....
    ingaduiti-mi sa vi-l prezint pe PROSTINGTON! from 2 to 8, he's the fastest man on the track! :)
    pe de alta parte, daca alonso ar avea mclarenul lui PROSTINGTON, campionatul ar fi deja decis!
    34 30
  • Simona
    Vettel e adevaratul campion!!!
    bravo Raikkonen!
    hamilton si-a aratat din nou valoarea de muratura :)) pleaca de pe 2 si termina pe 8?! asta da valoare :))
    sofer de taxi scrie pe hamilton!!! :))
    32 22
  • SUPERBA CURSA!!
    Felicitari Vettel!Iceman,ce cursa !!Bravo Alonso pentru 7:) si sa il aud acum pe Mircea...ce a facut ma marele Hamilton?radeai de Fernando ca nu scotea cele mai bune rezultate in antrenamente si calificari,dar ce a facut ma Hamilton?cu o masina de 2 ori mai buna a iesit in spatele lui FERNANDO ALONSO!Sa te mai aud acum,om fara minte!!Rosberg putea sa fie mai in fata,dar a cam ratat startul...Si Button a fost lovit de ghinion....eu zic ca trecea lejer de Di Resta:)oricum,o cursa fabuloasa!
    32 10
  • hellboy
    O cursa frumoasa
    Felicitari Renault.
    Felicitari si pacaliciului (nu a fost cel mai rapid de pe circuit).
    15 15
  • painkiller
    mascaricii de la digi !
    bravo vettel!
    cat de bun era comentariul lui miky fata de "putinica".
    "shumacher cu doua punctisoare" exclama in momentul in care scriu ....
    crima de comentatori !!!
    10 12
  • Mercedes
    Mercedes was shit today. McLaren si Mercedes GP.
    Am avut un deja vu, cand vedeam ca Schumacher nu poate sa treaca de unii ca Maldonado, Kobayashi, etc. Zici ca eram in 2011
    22 3
  • vasileo
    vettel
    Hai sa va aud, pe astia care va dati cunoscatori, ca ala nu e bun, ca nu stiu ce manevre, ca Vettel nu este pilot.
    Sunteti toti subiectivi, nu puteti vedea realitatea, aceea ca oricare pilot de top, daca are o masina buna poate castiga si ca totul tine de strategie, conservarea pneurilor si o cursa fara greseala.
    16 7
  • @fanu` ferrari
    Se pare ca esti atat de orbit de furie ca echipa rosie de sange nu face nimic incat nu realizezi ce s-a intamplat in cursa . Nu sunt fan Hamilton insa daca urmareai si tu cursa si opririle iti puteai da seama cat a pierdut in cele 2 opriri ratate...PROSTINGTON ramai forever ...tu :))
    12 19
  • Geschwindigkeit
    Mclaren_Mircea_1984&ham-ham
    Da-mi voie sa citez cateva cuvinte a lui @Davidenko: "...adevarata valoare iese in calificari si cursa."-reuseste niste calificari de minune si obtine... =)) HE IS THE MOST "BEAUTIFUL" MONKEY ON THE F1 =))
    18 11
  • Victor T
    @Davidenko
    Tu si Mircea nebunul sunteti Shif in fiecare post, dar atata puteti.
    15 12
  • Victor T
    @Davidenko
    @shit
    10 9
  • lol
    va dato kimi la toti
    27 5
  • Vettel si Red Bull peste tot
    Cum a venit caldura, cum au revenit in frunte. Avand in vedere cate curse vor fi pe canicula ... :)
    11 10
  • maka bois ?
    voi ati observat ca digiti aia doi nu au rostit formula magica?
    se pare ca singura solutie sa nu-i auzim debitand prostii e ca favoritii lor sa nu fie in fata. Si azi erau foarte vocali pana nu s-au lamurit ca Vettel e de ne invins.
    Bravoooo Sebi ! Bravo Kimi !
    21 8
  • ramonLi
    Cel mai comic moment: Alonso se rasteste efectiv la echipa ca nu ii da spatiu Massa (asta imediat dupa ce un comentator BBC comenteaza ironic "Felipe is faster than you"). Si imediat dupa se face liniste, Massa sta cuminte in spate cand putea mult mai mult ....
    Alonso e disperat ca cand nu poate depasi coechipierul si i se pare corect sa fie dat de echipa la o parte. Alnso e disperat si cand risca sa fie depasit de coechipier si i se pare corect sa apeleze iarasi la echipa. "Corect"
    faptul ca Massa nu se claseaza niciodata in fata lui Alonso e acum mai ciudat ca oricand .... cu siguranta echipa preferata a lui Alonso, un fel de Briatore^2. RUSINE
    21 28
  • @Sakhir 2012
    Oho a patra cursa si al patrulea castigator diferit lol :) Bravo pentru Vettel, Raikkonen si Grosjean, Rosberg + Alonso ambii au avut o cursa buna, dar pacat de Button, un abandon nedorit. De Hamilton nu este nimic de zic, poate baiatul asta isi cauta o alta meserie, la Formula 1 nu se pricepe. Cu o masina extraordinara nu-i iese nimic, putea sa fie in primii trei dar nu a reusit sa-l depaseasca nici pe Alonso, care concureaza in noul Fiat Doblo F12. Pacat si de Schumacher... doar un punct... dar o cursa mai buna pentru Massa ( as spune nesperat de buna, a intrat in puncte!!!)

    P.S. Sa deschidem sampania, Hamilton n-ar nici o sansa sa iasa campion mondial anul acesta, pur si simplu nu poate. Pe restul nu-i ajuta masina pe el nu-l ajuta talentul pe care nu-l are.
    27 13
  • Mircea_McLaren_Toamna
    Hamilton
    Hamilton e penibil, l-a batut si "caruta" Ferrari, retragete bai baiatele ca nu esti in stare de nimic, 4 curse, pauza victorii, ai pierdut si primul loc in clasamentul general, norc cu ghinionul lui Button ca iar te umilea. In GP2 e locul tau
    25 18
  • andrey_1293
    Bahrain 2012
    O cursa frumoasa cu dueluri la varf dar si la mijloc. Felicitari Vettel care se pare ca stie sa profite de pole (nu ca altii), Raikkonen azi m-a uimit cat de bine a mers, la fel si Grosjean - se anunta un sezon incendiar; McLaren dezamagirea cursei - am vazut ca Hamilton a avut ceva probleme la boxe la fiecare schimb, a stat neobisnuit de mult, asta este; Button - pacat de el putea sa fie mai sus - dar nu-i nimic, se pare ca lupta pentru titlu va fi stransa in fiecare etapa :)), Rosberg la un moment dat forta apararea - l-a facut pe Hamilton sa-l depaseasca pe praf si pe Alonso la fel dar niste dueluri frumoase. Schumacher sters, imi pare rau s-o spun dar cred ca si sezonul acesta va sta in pluton :((. Per total o cursa mai spectaculoasa in prima jumate dar ne-a tinut cu sufletul la gura. Urmeaza Spania - sa vedem ce-o fi si acolo. Numai bine!
    22 1
  • Geschwindigkeit
    @ramonLi
    "..ca cand" te pomenesti mancand ;)
    12 4
  • hahahahaha
    Acum Alonso tanjeste la McLarenul lui Ham? Pai daca era la McLaren fie Ham fie Button ii dadeau clasa. A castigat Button lejer? Nu. Pur si simplu in cursa McLaren nu a mai fost prima masina. Sunt multe elemente la mijloc, cum mananca gumele fiecare masina, motor, etc. Motoarele Renault au iesit in fata astazi, Mercedes au cazut. Inca nu avem o masina cea mai buna pe orice circuit. Dar stupizeii apar ca ciupercile ca doar a plouat
    13 11
  • ramonLi
    Geschwindigkeit
    anumite persoane acceseaza diferite sentimente la anumite cuvinte. E doar vina cititorului ca vede altceva decat e scris. Pofta buna!
    3 12
  • ------------------------------
    mircea, mirciulica, unde esti? face lumea misto de tine si de idolul tau aici si tu nimic?
    21 5
  • Deci nu ma pot abtine,chiar daca nu vreau sa fiu rautacios si totusi,cum a trecut Grosjean de maretul catelus,mi-a facut tot week-end-ul,alaturi de absolut superbul Kimi.
    Unde esti Mirciulica,iti cauti lama,sa-ti tai venele?
    Ti-a pierit glasul,cu "the fastest man on track"?Saracutul,pleaca de pe doi,si termina in spatele lui Alonso,ce mai,trebuie talent,intr-adevar...
    26 8
  • SennaForever
    Schmenttel
    iar au "lucrat" din greu la masina "magicienii" de la red bull.
    11 6
  • @Mircea_McLaren_Toamna
    Mai in gluma,mai in serios,nu sunt deloc de acord cu tine,chiar daca imi face placere sa-l vad cu botul pe labe,totusi catelusul stie sa faca si spectacol si cred ca isi merita locul in F1.
    Mai stupid mi se pare cand sustin unii pe aici ca el e zeul suprem dar asta nu e o acuzatie pe care trebuie sa i-o facem lui Hamilton.Pot sa zic ca a fost destul de impresionant la depasirea facuta pe nisip in defavoarea lui Rosberg.
    16 5
  • adrian
    @Klausnake
    campionatul nu se castiga cu o depasire ca daca ar fi asa , la cat de kamikaze e ham, sigur ar iesi campion.
    azi s-au vazut adevaratii piloti alo, rai, gro, vet.
    13 5
  • adrian
    pana la alo au mai fost cativa. Si in nici un caz nu incepi cu el lista.....
    3 11
  • adrian
    nu am pretentia ca am facut un clasament. ordinea e intamplatoare
    8 3
  • ADY1671
    IN sfarsit...
    Kimi incepe sa piloteze si sa faca ce stie el mai bine. Anul asta s-ar putea sa avem un campionat cu multe surprize si cu un alt campion decat cel avut in ultimii 2 ani.
    3 0
  • Majoritatea nu-l suporta pe Hamilton....asta e nu poti sa-i impaci pe toti.
    Nu inteleg de unde atatea critici pt. Hamilton in cursa de azi....Button unde e?O da printre Marussia si HRT. S-a vazut clar ca atat Hamilton ,cat si Button n-au putut mai mult astazi deoarece nici masina nu le-a permis.

    Cu toate probleme de astazi (erorile la pit stop la Hamilton si Stabilitatea masinii lui Button) cei 2 nu ar fi terminat mai sus de locurile 4 & 5. Fiecare monopost se simte mai bine fata de restul pe un anumit circuit (ex. China Mercedes, Bahrain RedBull & Lotus).Pace! Ne vedem la Barcelona.
    11 13
  • habahaba
    @gigi
    ... numele tau spune totul my friend! coada vacii, prostul satului :) zi gigi si trage apa!
    5 11
  • @adrian
    Nici nu am sustinut vreodata ca se castiga campionatul cu o depasire,am spus doar ca Hamilton isi merita locul in F1,cum de fapt aproape toti si-l merita,chiar nu cred ca a ajuns cineva degeaba acolo,eventual indianul,pentru a atrage public la cursa de la ei...
    10 3
  • Nu ma pot abtine
    Comentarii
    Astazi urmaresc doar titlurile stirilor pe acest site. De ce? Pentru ca imi este greata de comentariile care se posteaza aici. Asta arata multe si daca inca se considera ca asa se face trafic, atunci rusine tuturor.
    Nu sunteti demni de ceea ce inseamna F1, ati merita sa nu mai vedeti nici o secunda de sport moto.
    3 1
  • adrian
    @Klausnake
    adevarat
    4 2
  • Super Cursa
    De ar fi asa toate cursele din 2012 ar fi ceva,dar sezonul e lung si cred ca RedBull nu vor avea un sezon usor ca in 2011.Vettel a mers fara greseala felicitari lui si echipei,dar mai ales lui Iceman si Grosjean care au surprins multa lume si au mers la fel fara greseala.Dezamgitor McLaren care au inceput cu o masina competitiva dar in cursa nu s-au vazut,Ferrari au punctat in sfarsit cu ambii piloti,iar MercedesGP nu stiu ce sa zic dar cred ca o sa mearga tot ca in 2011 fara cine stie ce rezultate.As vrea sa stiu daca a inteles cineva ce a spus Kimi la final echipei dupa cursa ca eu unul nu am inteles.Mersi aniticipat.
    16 0
  • ...podium cu Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean
    Un Lotus (Renault, deci!) care m-ancantat; in care am sperat de la revenirea fostului campion Kimi; cu tot regretul ca lipseste Kubica! Bun coechipier, asi zice poate prea bun Grosjean (pana acum). Surprinzator Vettel, in sensul bun-de aceasta data; surprinzator si rezultatul lui Button (de aceasta data, cu regret). Totusi, frumoasa cursa Bahrain-2012!!
    @andrey_1293: comment frumos, pertinent, de bun gust; ,,scurt pe doi" dar foarte clar si atotcuprinzator!!
    10 2
  • macar nu a luat Button nici un punct
    Sa vedem acuma ce manevre mai face domnul Whitmarsh. In mod misterios de fiecare data cand Lewis este in fata lui Button se intampla ce mereu. Ba se defecteaza ceva in mod enigmatic, ba il intarzie la stand, ba pt el gresesc strategia. Acuma domnul Whitmarsh ce mai spui cu butonul tau :)
    4 33
  • ferrari 2012
    bravo tuturor
    Lotus a fost dementiala!!!.2 si 3 sunt locuri de campion, iar FERRARI , hmm, ce sa zic o cursa foarte buna tinand cont ca Fernando ia luat fata lui Hamilton(cica se antreneaza pe PS3).Frate poti sa te antrenezi si pe cele mai smechere simulatoare dar no sa aiba niciodata istetimea lui Alonso.Adica sa intri aproape pe linia boxelor si la renunti la un momendat ar parea o prostie dar asta inseamna 3 zecimi de S toate datorita DRS. HAI FOTZA FERRARI!! HAI ALONSO!!!.In Barcelona sigur vor fi pe podium. De ce ? Pt ca vor avea o masina noua mullt peste MCLAREN.
    15 6
  • @ferrari 2012
    cica Alonso Diaz Fernando de Oviedo a luat fata aluia dupa locul opt si asta e uriasul triumf care marcheaza renasterea ferrari,dar si in 2010 aveau cea mai competitiva masina si prima sansa la titlu,dar le-a lipsit Iceman
    11 9
  • Cursa
    Unde e galeria lui Kimi Raikkonen? Astazi a fost momentul nostru,Kimi a stralucit in Bahrain si probabil ca era nevoie de o astfel de cursa. In concluzie,felicitari Kimi,felicitari Lotus si nu in ultimul rand,felicitari lui Sebastian Vettel (care de asemenea avea nevoie de o astfel de cursa pentru a inchide gura rautaciosilor care deja vedeau Red Bull moarta si ingropata)!
    15 5
  • MP al Bahrainului
    Asa cum am mai spus-o de multe ori, vettel e un mare pilot, unul dintre cei mai mari pe care i- adt acest sport.Administrarea cursei a fost "a class act", ceva in genul lui Fangio. Kimi, cand vrea, e un pilot fabulos, la fel de mare precum Schumi in prima perioada a carierei.Grosjean-peste asteptatrile tuturor.Webber-nebagat in seama a facut o cursa solida, la fel si Alonso.Rosberg a dovedit ca inca e mediocru in pluton, Alonso a scos tot ce se putea in masina, la fel si Schumi, care aterminat la 7 sec de coechipier, desi a plecat ultimul.
    O nebunie de sezon, cum nici 1982 nu a fost, predictiile sunt imposibile, dar pt mine Vettel este pachetul complet, favoritul principal.
    15 5
  • @mircea
    mircea te as ruga sa scoti mclaren de la numele tau ... denigrez echipa cu astfel de afirmati...
    8 3
  • Geschwindigkeit
    F1 2012
    Bai fratilor, la cum arata lista de castigatori in toate aceste curse avute loc in 2012, cred ca anul asta de F1 va intra in istorie la cat de placut e si daca as vrea sa pariez acum pe cineva mi-ar fi teama caci si clasamentul pilotilor se schimba cursa dupa cursa si...nu stiu pe care sa ma bazez cel mai mult. Fantastic an de F1 cu 6 campioni pe circuit, fantastic spectacol si duel intre piloti si cu si mai fara experienta.
    7 1
  • I feel good(asta e un cantec)
    Ma simt asa de bine si alti asa de rau.Si inca nu sa terminat.Ciao
    4 5
  • sherlock
    ham,ham
    voi chiar vedeti cursele ca MICKI!!!! nu vedeti nimic dar comentati. Tuturor pilotilor cand li se dadea drumul din Pitstop pe bretea toti aveau 12-13 sec. Hamilton la prima oprire a avut 21 sec (probleme cu piulita), la a doua oprire a avut tot 21-22 sec (au schimbat piulita), iar la a treia oprire a avut 16 sec (s-au miscat prost). Per total Hamilton a pierdut la boxe in jur de 20sec pe care daca le scazi din diferenta de la final iti dai seama ca trebuia sa fie cu Weber (fara sa mai tin seama de traficul de la locul 9, 10 pe care a fost).
    Sunt fan Hamiltong si imi pare rau ca a avut ghinion, dar asta e. Data trecuta a fost Schumacher, acum Hamil;ton si Button, poate data viitoare va fi Alonso sau Vettel. Astea sunt cursele.
    12 2
  • gfhfghfg
    daca ar fi sa vorbim despre cineva in cursa de ieri,cu siguranta ar trebui sa vorbim despre kimi raikonen.a fost pur si simplu fabulos ia depasit pe toti extrem de corect.ma intreb ce au avut in cap cei de la ferari cand au renuntat la el si nu la masa ,cel mai slab pilot de f1 care a calcat in echipa ferari.e adevarat ca alonso a venit cu banca santander iar ferari se ghideaza numai si numai dupa bani fara sa anulez talentul lui alonso ,doar ca sa il accepti pe masa in dauna lui kimi nu are nicio legatura cu logica,despre vettel am mai spus ,scoate maxim de la o masina ffff buna asa cum a fost cea de anul trecut,nu e un pilot spectaculos dar este eficient,nu e genul sa plece dupa 10 11 15 si sa castige o cursa.am vazut ca tot il loviti pe hamilton nu sunt fan hamilton deloc dar e extrem de rapid si extrem de talentat.mai bun ca el il vad pe kimi si alonso atat.weber ca si masa sunt 2 piloti inexistenti in formula 1 si cand au avut masina 1 nu au castigat titlu ,si cu atat mai putin cand nu au o masina de locul 1.
    16 3
  • raikko
    kimi a mai avut curse d-astea. Lua locul 2 si cursa trecuta daca nu se duceau gumele. Dupa calificarile de ieri cand nu a intrat in Q3 i s-a luat un interviu. Pe scurt, a spus ca e mai important sa salvezi gumele decat sa intri in Q3 (mai ales pentru un pilot ca el pentru care depasirea nu e o problema as adauga eu). Se pare ca a avut dreptate si a razbunat cursa din China.
    10 1
  • andrey_1293
    @wst
    Ferrari nu as putea spune ca a renuntat la Raikkonen. A fost decizia lui sa plece in WRC insa din 2011 daca nu ma insel. Cand Raikkonen a plecat mai avea un an de contract cu Ferrari insa ca sa ii faca loc lui Alonso, Ferrari i-a platit salariul pe un an lui Raikkonen ca sa plece mai devreme. Cei doi sunt pe departe unii din cei mai buni piloti din F1 dar a fost si o situatie destul de dificila acolo. Daca ne amintim in 2009 Massa a avut accidentul ala urat in Ungaria si ar fi fost foarte urat din partea celor de la Ferrari sa ii dea drumu lui Massa intr-un moment greu. Daca situatia cu Massa nu ar fi existat, din nou era pusa in belea Ferrari. Se stia ca Massa e un bun locotenent si l-au pastrat ca sa il ajute pe Fernando sa castige. Daca ii dadeau drumu lu Massa, nu cred ca lui Raikkonen i-ar fi convenit sa stea dupa Alonso. Corectati-ma in caz ca am gresit vreo informatie. Numai bine
    7 5
  • Bogdan
    Dupa ce m-am linistit
    Am fost foarte dezamagit de ghinionul care continua sa il imbratiseze pe Schumacher si mi-a luat ceva timp sa inghit situatia.
    Desi omul nu merge deloc bine nu pot sa nu incerc sa caut o parte pozitiva in situatia lui: a terminat la doar 16 secunde in spatele lui Rosberg desi a plecat de pe locul 22. Dar ... nu merge asa cum isi doresc fanii lui. Este in cel mai fericit caz un pic in spatele lui Rosberg, dar in nici un caz inaintea lui.
    Lotus ... am zis ca o sa rupa multe oase sezonul asta. Este posibil sa lupte pentru unul dintre primele doua locuri la constructori anul asta.
    Di Resta a facut senzatie cu pozitia pe care a ocupat-o.
    Hamilton ... merge bine in ultimul timp. Pare ca isi revine. Chiar daca a avut ghinion cursa asta.
    Alonso se tine tare ceea ce ii face bine la moral. Desi sunt convins ca este dezamagit rau de mediocritatea in care se zbate Ferrari.
    Nu vad la nimeni comentarii tehnice legate de starea monoposturilor in cursa.Niciodata un monopost nu este o constanta absoluta.Detalii aparent mici pot determina un comportament negativ al masinii astfel ca intr-o cursa Alonso poate fi in spatele lui Massa sau Vettel in spatele lui Webber - desi ultima comparatie poate ca nu este chiar asa de concludenta.
    2 1
  • neinfrintu
    @ardei_23456789
    tu chiar vorbesti in cunostinta,sau ai prins posturi straine ?Mai informeaza-te cum a fost dat afara KIMI de la Ferrari si a fost oprit catastrofa de Masuta.Ca i-au dat bani NUMAI ca sa plece ai auzit ?????????.Dar Dumnezeu nu doarme.A fost in stare ca**ciosul ala de domenicali sa spuna ca nu colabora bine cu inginerii.Care ingineri ca nu prea se vad ?
    3 2
  • vettel
    felicitari red bull adica vettel cine spune cael e varza murata ferrari mclaren si mercedes sunt murate . lotus si red bull se bat la titlu . raikkonnen si grojean fenomenali . felicitari sumi fernado felipe di resta hamilton si button sunt slabi !!!!!!!!!!!!!!! dar incredere in ei red bull= campioni la fel vettel
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru