Vettel a castigat Marele Premiu al Japoniei!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 04.10.2009
Sebastian Vettel a revenit in lupta pentru titlu dupa ce a castigat fara emotii cursa de la Suzuka, in timp ce Jarno Trulli a terminat pe treapta a doua a podiumului in fata luiLewis Hamilton.

Plecat excelent din pole position, Sebastian Vettel a dominat autoritar Marele Premiu al Japoniei, iar victoria sa nu a fost pusa in niciun moment la indoiala in ciuda intrarii pe pista a Safety car-ului cu numai 8 tururi inainte de final.

Toyota a facut o mare bucurie fanilor sai din tribune obtinand al doilea podium consecutiv, de data aceasta prin Jarno Trulli, italianul recuperand la a doua intrare la boxe pozitia pierduta la start in fata lui Lewis Hamilton. Campionul mondial in exercitiu si-a trecut insa in cont un nou podium, terminand cursa in fata lui Kimi Raikkonen, Nico Rosberg si Nick Heidfeld.

Brawn GP si-a trecut in cont numai 3 puncte, Rubens Barrichello si Jenson Button terminand pe locurile 7 si, respectiv, 8. Astfel, lupta pentru titlul mondial s-a acutizat, avansul lui Button scazand la 14 puncte in fata lui Barrichello si la 16 in fata lui Vettel. Cu toate acestea, Brawn GP mai are nevoie de numai un punct in ultimele doua curse ale sezonului pentru a-si adjudeca titlul mondial al constructorilor.

In ciuda unui accident provocat de Alguersuari in finalul cursei, Marele Premiu al Japoniei poate candida cu succes la titlul de cea mai plictisitoare cursa a sezonului, intrucat evenimentele cu adevarat electrizante au lipsit cu desavarsire. Cu exceptia catorva depasiri la start, cursa de la Suzuka a reprezentat un galop de santate pentru toti pilotii, iar strategiile similare adoptate de aproape toate echipele au facut ca opririle la boxe sa produca doar schimbari minore in clasament.

FILMUL CURSEI

START LANSAT PENTRU VETTEL

Vettel a plecat foarte bine in cursa si a reusit sa il blocheze la timp pe Hamilton, care a profitat de sistemul KERS pentru a ataca prima pozitie. Chiar daca britanicul nu si-a indeplinit obiectivul, el a trecut lejer de Trulli si s-a instalat pe pozitia a doua. In restul plutonului depasirile au lipsit cu desavarsire, cu exceptia celei realizate de Kovalainen in fata lui Sutil si Button.

Liderul clasamentului general si-a recuperat insa locul pierdut la start in turul 4, cand a trecut de Kubica printr-o manevra ingenioasa. Depasirea a fost cu atat mai importanta cu polonezul urma a optat pentru o strategie cu o singura oprire la boxe, fiind astfel mai lent decat Button in primul stint.

BUTTON, FAVORIZAT DE DUELUL SUTIL - KOVALAINEN

In timp ce Vettel se distanta in fruntea plutonului in fata lui Hamilton, coechipierul sau de la Red Bull a intrat de 3 ori la boxe in primele 5 tururi, pentru a remedia unele defectiuni la sistemul de protectie al cockpit-ului. Turul 12 a consemnat primul abandon al cursei, trecut in dreptul debutantului Buemi. Elvetianul a intrat la boxe si a intrat direct in garaj in urma unor probleme tehnice. Doua tururi mai tarziu, Sutil a incercat sa il depaseasca pe Kovalainen intr-o sicana foarte stransa, iar cei doi piloti s-au atins si au pierdut controlul monoposturilor. Amandoi au putut reveni fara problemele in cursa, insa au pierdut pozitii in fata rivalilor. Cel mai castigat a fost Button, care a urcat doua pozitii pana pe locul 8, apropiindu-se la numai doua locuri de Barrichello.

REALIMENTARI FARA EMOTII

Prima serie de opriri la boxe a decurs fara probleme si nu a produs schimbari radicale in clasamentul cursei. Primii patru piloti si-au mentinut pozitiile, in timp ce Kubica a urcat pe locul 5 intrucat a optat pentru o strategie cu o singura oprire la boxe. Cel mai dezavantajat a fost Button, care in urma opririi la boxe a coborat de pe locul 8 pe 13, intrucat alti trei piloti din fata sa au intarziat prima realimentare cu combustibil. Renault a fost singura echipa care a optat pentru o strategie cu o singura oprire la boxe, iar Alonso a urcat pana pe locul 8 inainte de prima si singura realimentare. Cel de-al doilea stint a adus un singur duel, consemnat insa in coada plutonului intre Liuzzi si Grosjean.

TRULLI RECUPEREAZA LOCUL 2 IN FATA LUI HAMILTON

Cu 20 de tururi inainte de final a inceput si ultima serie de intrari la boxe, iar Raikkonen a reusit sa il depaseasca pe Heidfeld, prefatand astfel ocuparea locului 4 in cursa.

Kovalainen si Fisichella au avut un duel aprins pe linia de la isirea de la boxe, iar finlandezul a reusit sa se impuna in fata mult mai experiemntatului sau rival. Marele castigator a fost insa Trulli, care in urma realimentarii a revenit pe circuit pe locul 2, in fata lui Hamilton, provocand o explozie de bucurie in garajul celor de la Toyota.

ACCIDENT SEVER PENTRU ALGUERSUARI

Cu numai 8 tururi inainte de final, Alguersuari a pierdut controlul volanului in virajul 15 si a lovit violent un panou publicitar, izbindu-se apoi violent de glisierele de protectie de pe marginea circuitului. In ciuda impactului sever care a provocat distrugerea partii frontale a monopostului Toro Rosso, spaniolul nu a suferit rani si a iesit fara probleme din masina. Ramasitele imprastiate pe circuit au obligat insa comisarii de cursa sa trimita Safety car-ul pe pista, neutralizand astfel distantele dintre piloti. Rosberg a profitat de situatie si a efectuat a doua intrare la boxe, revenind pe pista pe locul 5, in timp ce Barrichelo si Button ocupau locurile 7 si 8. Chiar daca distantele dintre piloti s-au comprimat, ultimele 5 tururi nu au adus nicio modificare in clasamentul cursei.

In ciuda faptului ca a terminat pe ultimul loc intrand de nu mai putin de 5 ori la boxe, Mark Webber a stabilit in turul 50 cel mai rapid tur al cursei, australianul fiind cronometrat cu 1:323.569 cu numai trei tururi inainte de final.

Rezultatele complete ale Marelui Premiu al Japoniei sunt disponibile aici.

Taguri: Japonia, Suzuka, cursa

Comentarii (60)

  • bravo vettel
    Exceptand faptul ca Vettel a castigat (si ca mare fan al lui sunt foarte fericit - nu l-am ales in echipa tocmai ca sa nu ii port ghinion), una dintre cele mai plicticoase curse din acest sezon. Dupa calificarile de ieri ma asteptam azi la ceva mai multa activitate pe circuit dar aparent nu a fost asa. Imi pare rau ca m-am trezit de la 8 si mai bine ma trezeam la final ca sa fiu ceva mai fericit.
    0 1
  • :))
    super cursa bravo truli !!!
    1 0
  • @mcLaren
    ... nu vorbi prostii, ce plictiseala??? a fost o cursa fantastica facuta de lewis, memorabila chiar! cum, n-ai vazut??? las ca apar imediat fanii adevarati sa-ti explice ce si cum... unde va e cainele acum ba, ca mai avea putin si-l depasea si kimi cu masina oprita din dezvoltare... noroc cu kersul ca mai fura cu japca o pozitie-doua la start... de tot rasul!
    1 0
  • Vettel
    felicitari Vettel,Trulli!O cursa frumoasa!
    1 0
  • rayn380
    bravo vettel
    Red Bull prin Vettel, chiar a avut aripi, pe acest circuit, chiar n-au avut adversar. Poate daca reusea Lewis sa-i ia fata la start, cu toate ca si asa nus daca ii putea face fata, chiar a fost mai lent decat Vettel. Ceea ce nu inteleg este cum naiba a reusit Trulli sa-l faca pe Hamilton la ultima oprire, avand in vedere ca Lewis a avut inainte, ~3.5s in fata lui Trulli si a avut si oprirea mai scurta sau cel mult la fel. Plus ca Trulli, a stat decat un tur mai mult pe circuit si nu a fost foarte rapid sa zici ca a recuperat foarte mult in comparatie cu Lewis. Whatever, asta e.....Iar vom avea un final de campionat electrizant, ca si anu trecut....Button, s-a taiat ca maioneza, daca ceilalti de pe pista au masina la fel ca si a lui, nu prea mai face fata si asta se vede de la ultima lui victorie de acum, nici nu-mi mai aduc aminte de cand....
    1 0
  • F1
    F1 e atat de imprevizibila, dar ii lipseste performanta atat tehnologica cat si mediatica. Anii trecuti ma uitam la toate cursele si calificarile. Acum ma uit la ultimele tururi sa vad clasamentul final. Button & Co. nu mai fac puncte de cateva GP-uri, dar au cele mai mari sanse sa castige clasamentele finale. Cand vrei audienta trebuie sa fi constant in performanta.
    0 1
  • Kimi
    kimi cu al lui"camion rosu" cat pe ce sa striveasca "sageata argintie":)
    1 0
  • alooo ferraristilor puneti frana
    nu stiu ce cursa ati urmarit voi dar lui lewis i sa comunicat de la boxe ca echipa lucreaza la kers acesta fiind stricat iar betivanu vostru de kimi avea kersul functionabil noo offence
    0 1
  • ......
    mai bine betiv decat prost (monza)
    1 0
  • andyyy4ever-bre!
    trecem la capitolul "jignit piloti"?ai probleme cu adjectivele!
    1 0
  • rayn380
    @burning
    maestre, daca ai auzit la ultima convorbire radio dintre Lewis si echipa, acesta a avut probleme cu Kers-ul, pe cand Kimi nu, il avea activ. Si sa nu vorbim de castigarea catorva pozitii pe grila cu ajutorul Kers-ului, sa nu uitam cate pozitii a castigat Kimi prin aceasta metoda la start, asa ca ciocu mic, vorbesti numa prostii, chiar nu-si are rostul aceasta vorba, nu-mi dau seama ce vrei sa punctezi. Odata cu venirea lui Alonso la Ferrari, ca sa fiu putin si offtopic, atata ridica in slavi pe Ferrari. Inteleg ca este cea mai veche echipa din marele circ, ca a luat multe titluri, ca l-a avut pe zeul de schumacher, dar ma tot intreb, daca tot se cred "cei mai din cei mai" anul acesta de ce au fost asa ghips si au abandonat totul, ei care tot timpul se luptau pt pos 1. Whatever. Sper sa nu port ghinion, dar eu nu cred ca va face mare branza alonso, plus ca nus daca se va intelege cu massa. Sper sa nu fie in aceeasi situatie ca si anu asta cand vine vorba de masina. Iar alonso este un mare "ciudos", nu stie sa piarda, ii razbunator....
    0 0
  • ...
    excelent vettel..bv...dak nu mai ai sanse la titlu macar sa fi vicecampion:)..ar fi foarte frumos....mai ales dupa cate probleme ai avut anul asta...nici kimi nu a riscat mult...putea macar sa-l atace pe lewis dupa iesire sc-ului..oricum...bv kimi...tot pe 3...mi-ar fi rusine sa fi fost fan mclaren
    1 0
  • diesel08....
    nu l am jignit asta este el un betiv notoriu asa cum il jignest si pe hamilton cu ham ham caine etc si kimi este un betiv notoriu :))
    1 1
  • andyyy4ever
    tu deja fortezi orice limita a bunului simt.dar fii sigur ca pe Kimi si fani,ii doare fix in cot de pareri ca a ta :)
    1 0
  • rayn380
    ....
    "cainele ham ham si betivul kimi", sa speram ca intr-un final, de la anul vor fi colegi la mclaren si vor face treaba sa mearga, again. Plus ca raikkonen s-a consacrat la mclaren, in fond a fost, si sa speram ca va fi, incepand cu sezonul viitor, pilot mclaren
    0 1
  • @andyyy4ever
    de la anul "betivul" e din nou al nostru, asa ca bucura-te cand face cate o cursa buna, nu-l ataca. Lewis a avut "plumb in roti" astazi, dar nici McLaren nu a mai adus imbunatatiri la masina,ultimul upgrade a fost cursa trecuta. In schimb Vettel forteaza la maxim cat mai are inca sanse la titlu, iar Toyota era la ea acasa, trebuia sa impresioneze cumva.
    0 1
  • scuderia
    da...bravo Kimi! si totusi Ferrari au hotarat sa-l dea afara.o sa le lipseasca si sper sa ajunga sa regrete amarnic pentru ce au facut :) Go KIMI !
    0 1
  • Alexandra1710 chiar nu am nimik cu nimeni
    dar unii prea sunt magari ca zic asa si despre parerii cati oameni atatea pareri( asta spune tot)
    0 1
  • andyyy4ever
    imi arati un post de-al meu unde il fac pe Hamilton "ham ham"?sau nu vb cu mine...stii ce nu-nteleg eu,stimate FAN Hamilton,de ce nu vrei sa te ridici la nivelul idolului tau?Cu-asemenea "fani" Hamilton este pus intr-o lumina extrem de proasta.
    1 0
  • Iarasi camionul rosu X( X( X(
    Da ce saracie o facut Heidfel... trebuia lejer sa il tina pe Kimi in spate. Dar au un noroc atat de mare Ferrari, ceva incredibil.... In calificari au fost penalizati practic toti cei din fata lui si acuma iarasi se strecoara pe locul 4 desi in mod normal nu trebuia sa intre in puncte cu camionul lui X( Oricum tot Mclaren ia locul 3 pana la final. As avea o intrebare... DACA LA FINAL LA CONSTRUCTORI, MCLAREN SI FERRARI AU ACELASI NUMAR DE PUNCTE, CINE IA LOCUL 3? SE IAU IN CALCUL VICTORIILE CA SI LA PILOTI?
    0 1
  • diesel08
    gata kimi e cel mai bun pilot din f1 ferrari cea mai tare echipa ca sa fie multumita toata lumea uraaaaaaaaaaa
    0 1
  • Super
    A fost o cursa pe care Vettel a condus-o perfect de la inceput pana la capat. Trulli a recuperat perfect pozitia de la start cu strategia de la boxe si Lewis...a terminat pe pozitia de unde a plecat. Kool Kimi -ai scos azi tot ce era mai bun din Ferrari. Rosberg e investigat pt ca a rulat cu viteza prea mare sub Safety Car si risca o penalizare de 25 sec. Mi se pare ca Kova a incercat sa se intreaca azi pe sine. Restul e istorie!
    1 0
  • Mclaren_Mircea_1984
    Ferrari au o masina mult mai slaba decat cea McLaren si asta se vede.din moment ce n-au mai venit cu update'uri de la hungaroring....Dar Ferrari au un pilot.care a reusit Fastest Lap (!) cu masina aia...bine..ulterior a facut vettel un tur si mai bun dar totusi.Oricum,e maximul din ceea ce poate fii scos cu masina aia.si Kimi face asta constant chiar daca l-au dat afara si au dat bani grei ca sa scape de el....I'm so proud of you Ferrari ! :roll:
    0 1
  • cursa de cursa
    asta a fost o cursa extraordinara. bravo vettel, bravo toyota si bravo hamilton si restul. brawn gp a stat la cutie desi masina mergea destul de bine barri a fost sfatuit sa nu riste. oricum e bine ca aveti de ce va certa
    1 0
  • Completare
    Brawn GP si BMW m-au dezamagit. Nick trebuia sa termine in fata (cel putin locul 4) si a terminat pe 6. A avut o problema la al 2-lea pit stop, nu am reusit inca sa aflu ce a fost.
    0 1
  • @ mirciulica 84
    frate camionu rosu cum ii zici u o bagat in a 2-a si deaia lo luat pe heifeld...nu ai vazut mah cat s-o apropiat kimi de el inaintea intrarii la boxe??
    1 0
  • fastest lap
    fastest lap l-a avut Webber,pe final:),mi-a placut perseverenta si ambitia australianului.Button daca va castiga titlul,si are foarte mari sanse,trebuie sa-i sarute mainile lui Brawn.
    1 0
  • @alexandra1710
    da alexandra ferrari nu stiu ce au pierdut...intodeauna kimi asa ii..cand toti il considera epuizat atuncea le rupe gura la toti...desi sunt fan ferrari imi pare foarte rau aceasta despartire..oricum daca merge la mclaren macar sa ii deie lectii de pilotaj lui hamham...daca ar fi ajut kimi mclarenul lui lewis astazi sunt sigur ca ar fii castigat...si fara kers...care in ultimele 2 curse le-a cam jucat feste la mclaren...asta e forza KIMI
    1 0
  • Fastest Lap
    Webber a stabilit CMRT , conform declaratiei lui Horner pt ca au facut un test deoarece in momentul cand iesea de la boxe nu avea trafic, i-au pus pneuri "soft" si foarte putina benzina.
    1 0
  • Intrebare
    Spuneti-mi si mie care este criteriul de departajare la constructori in caz de egalitate de puncte? Face diferenta numarul de victorii ca si la piloti?
    0 0
  • @ally_great
    daca intr-adevar Rosberg va fi penalizat cu 25 sec. va termina pe locul 16, dar nu asta conteaza, ci faptul ca in acel moment Brawn ar castiga campionatul la constructori (prin urcarea cu cate o pozitie a celor doi piloti Brawn in clasamentul etapei) si ar conta si la campionatul pilotilor, deoarece Button s-ar distanta la 17 pct fata de Vettel, astfel incat germanul ar trebui sa castige OBLIGATORIU urmatoarele 2 curse, in timp ce Button sa nu faca nici un punct..., lucru ce nu se va intampla cu siguranta !
    0 1
  • Mclaren_Mircea_1984
    da
    0 0
  • @hoyad
    Si eu sper ca Rosberg sa ramana acolo, desi si vazut aici la Suzuka cate penalizari s-au facut. Si toate pentru viteza excesiva sub steaguri galbene...Red Bull au castigat azi si ar fi pacat sa le fie luata sansa de a de a deveni campioni la constructori, desi e greu sa mai recupereze atat. Le mai trebuie jumatate de punct :D
    0 1
  • jumatate de punct
    celor de la Brawn GP
    0 1
  • @andyyy4ever, @rayn380
    ... cred ca asta cu kersul care nu merge la hamilton e cam vrajeala, si cursa trecuta n-a prea mers, corect? andy, la ce lucreaza mecanicii nene? cred ca suferi un pic de amnezie, telemetria de la boxe spre masini e interzisa de vreo 5 ani... parerea mea e ca atunci cand lewis merge prost, mai baga si aia de la boxe ceva ca nu merge kersul, sa-l spele un pic pe puiutul lor :) ceva de genul "zi-le domnu' Geo" :)
    1 0
  • force india
    modificati si voi clasamentul la constructori ca force india nu e pe 3. :))
    1 0
  • O alta intrebare bitte schon
    Daca Lewis schimba KERS-ul, pentru cursa viitoare, primeste vreo penalziare? Stiu ca KERS-ul este integrat in sasiul masinii, si pentru schimbare de sasiu pilotul pleaca de pe pitlane in cursa, sau este penalizat doar daca este schimbat in timpul weekendului de cursa. Daca este schimbata intre curse nu este primita nici o penalizare, de exemplu daca un pilot isi distruge masina intr-o cursa si abandoneaza, iar pentru cursa urmatoare are cutie de viteze si sasiu nou, atunci nu este penalizat nu? In sensul ca vineri vine cu sasiul si cutia noua.... Care stiti exact, va rog postati, sa stiu si eu clar cum sta treaba...
    0 1
  • SAONDAJ
    Hey. Fisichella nu a punctat ! deci au avut dreptate cei care au votat cu NU in sondaj . va pun aici si rezultatele la intrebarea : Daca va puncta Fisichella la Suzuka.
    Raspuns : DA -33%, NU- 60%, PROBABIL -6%. :)
    Pentru mai multe aceste mici sondaje pe > http://kimi-iul.blogspot.com/
    0 1
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Dap, asa se ia in calcul :) Deci McLAREN ar fu pe 3 .
    0 0
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Nu am auzit niciodata de asemena problema, dar nu cred ca e vro problema schimbarea KERS-ului. Eu zic ca il poate schimba fara probleme .
    0 0
  • @kimi_rai :)
    Mersi pentru raspunsuri. Te mai bat la cao cu o intrebare, promit ca ii ultima :). Nebunu de Kovalainen poate fi penalizat acuma dupa cursa pentru incidentele cu Sutil sau cu Fisichella??? Pe ecran in timpul cursei nu a aparut nimic cum ca ar fi ivnestigat, dar sincer nu mi s-a parut in regula manevrele lui Kova nici cum l-a agatat pe Sutil, nici cu Fisicho. Pe site la Mclaren el spune ca l-a pacalit pe Fisicho, imediat cand iesind de la boxe a dat drumul la KERS cu cateva secunde mai repede decat Fisicho :)
    0 0
  • *cap
    ..
    0 0
  • @mircea mclaren
    dapoi ce rost are sa-l mai penalizeze..oricum nu a castigat nici un punct aici...eventual o penalizare pentru cursa urmatoare...dar nu cred...trebuia sa zica daca era ceva in neregula
    0 0
  • dar Toyota !?!?
    stimabililor de ce nimeni nu vrea sa vada excelenta munca facuta la boxele Toyota, ca doar ei, cei de la boxe, l-au depasit pe hamilton. Au jucat casa sau in deplasare dar si in cursa precedenta au fost pe doi. Eu cred ca le trebuie un proiectant mai dezghetat si atunci ....
    0 0
  • vettel mania
    mircea cum de nu spui nimic despre ham ham care a fost surclasat de veteranul trulli
    0 0
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Dai nici mie nu mi s-a paraut in regula ce a facut Kova. pentru ca trebuia sa cedeze, sutil avea interiorul !.
    Dar pana acuma nu a aparut nimic, deci probabil nu se va intampla nimic.

    .................................................
    http://kimi-iul.blogspot.com/
    0 0
  • ROSBERG !
    Nico Rosberg NU a fost penalizat ! ............... http://kimi-iul.blogspot.com/
    0 0
  • .........ptr. baietii de la Mclaren
    lasa tata ca vine Raikonenu si va scoate din rahat si cu Kers si fara Kers.Ca m-am saturat de declaratiile lui Ham-HOPA MITICA.Daca a facut treaba cu Camionu Rosu o sa faca si cu ,,cea mai cea" masina.Bucurati-va !!!!!!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • ...
    sper k daca vine la mclaren sa-l injoseasca pe lewis in cel mai urat hal...
    0 0
  • Nu mai vine Raikkonen la Mlcaren...
    Tot mai multe surse indica faptul ca mutarea lui Kimi la Mclaren devine tot mai incerta datorita lui Anthony Hamilton, tatal lui Lewis care il doreste pe Kovalainen in continuare la Mclaren. Nu vrea sub nici o forma ca Lewis sa aibe ca pilot competitiv ca si coleg, facand presiuni mari asupra lui Martin Whitmarsh. Sa vedem cum se va termina....
    0 0
  • *Mclaren
    ..
    0 0
  • bravo mc_laren_mircea_1984
    batranul s-a varsat singur prin demersurile sale ca lewis este un pilot incompetent care are nevoie permanenta de o nulitate langa el ca partener de echipa, altfel efectele asupra tenului sunt vizibile :) si doar tac'su cred ca stie cel mai bine ce-a crescut la usa!
    0 0
  • ...
    atata timp cat un singur pilot dintr-o echipa lupta pentru titlu mondial acea echipa nu va castiga niciodata titlu la constructori...uitati-va de ex anul trecut...hamilton a luat titlu...dar la constructori a fost mult mai dificil pt ca el singur aducea cele mai mult puncte..uitati-va in 2007...alonso si hamham...cand a fost un pic de concurenta in echipa un doi echipa se lupta pt titlu...cum a fost kimi si massa anul trecut...a fost rivalitate mare cei doi au adunat cat mai multe puncte posibile si au luat titlu la constructori...uitati-va la vettel ai webber anul asta unde este rivalitate este si rezultat...un alt exemplu button si barri...normal k moscadaul de anthony...mai urat k o cioara...il vrea pe kova...pt este complet subordonat lui hamham..si normal k asa castiga ...bine in 2007 la mclaren le-au fost anulate rezultatele...dar in general asa este...asa ca cei de la mclaren ar fii chiar prosti daca ar asculta de bronzat naturalul ala
    0 0
  • Orice s-ar intampla
    Oricine ar veni, nu conteaza, Lewis este atat de bun incat va fi in stare sa castige aproape de unul singur si titlul la constructori :> Va castiga 9-10 curse in total plus cateva podiumuri si speculand si razboiul civil care va fi la Ferrari intre Massa-Alonso, se va umple de glorie si va lua acel Mclaren SLR placat cu aur pe care Ronn Dennis i l-a promis in 2008 daca ia si titlul la constructori :>
    0 0
  • @Mclaren_Mircea_1984
    dream on man...sweet dreams:)
    0 0
  • Button...
    Bine a zis cineva mai sus - daca Button va castiga titlul la piloti, trebuie sa-i sarute mainile si nu numai lui Ross Brawn. Ar deveni unul din cei mai stersi campioni. De cand nu mai au un avantaj substantial fata de ceilalti ca la incepul sezonului, chiar si batranul Barri i-a dat lectii de pilotaj. Ce sa mai zic de Kimi sau Hami... Din cei 3 ramasi in lupta pt titlu Vettel are stofa, dar m-as bucura chiar si mosu Barri sa fie peste el. M-as amuza tare...
    0 0
  • Antony
    Nu stiam cum il cheama pe tip. Pt mine e cea mai dezagreabila figura din F1. In anul premergator intrarii lui Ham, a fost dat un filmulet in care mai mult aparea personajul (AH). Nu stiu de ce-l tot arata la tv. Opriti-l fratilor. E dat mai mult decat fi-su. Cat de jenati sunt mecanicii McLaren cand sunt batuti pe umar de personaj. Le face mai mult rau. Sigur baga batul prin gard (chestia cu pastrarea lui Kova). Ar trebui sa mai scriem de tip, sa nu-l mai dea atat de des la televizor.
    0 0
  • motoare
    Mari vise va faceti voi fani McLaren, dar daca se intampla divortul de Mercedes va fi extrem de greu sa mai fie in fata. Oricat s-ar da ei de destepti nu cred ca dispun de potenta tehnica sa scoata din motorul BMW chiar in conditiile inghetului tehnic.
    Oricum Kimi va merge la Toyota.
    0 0
  • .....Kimi
    sper sa mearga la Toyota ,sau Brawn ,sau acasa decit la circul de la Mclaren.Daca la Mclaren a ajuns sa conduca pitigoii blonzi mai bine lipsa.Eu sper totusi ,,sa nu moara caii cind vor ciinii" ,si decit dragoste cu sila=viol.Mai bine se duce in WRC sa se distreze!!!Eu cred ca totusi la Mclaren mai exista o lingurita de creier.
    0 0
  • mclaren
    am mai spus si o repet.As vrea ca McLaren sa ramana un competitor de calitate in F1.Vreau sa vad un duel intre Hamilton si Alonso.Dar daca se despart de Mercedes au o "misiune imposibila".Anul asta doar motorul si kersul i-au tinut cat de cat pe linia de plutire.In 2010,poate 2011...cine stie,nu-i vad foarte bine in conditiile in care Mercedes ia Brawn "in brate".
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru