Vettel: "Accidentul lui Bianchi, imposibil de anticipat"

de Daniel Popescu
Luni, 06.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel consideră că accidentul suferit de Jules Bianchi nu putea fi prevenit, însă admite că virajul 7 era foarte dificil de abordat.

Este imposibil să anticipezi un astfel de accident.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull Racing
Jules Bianchi a suferit un grav accident în finalul Marelui Premiu al Japoniei, când a ieşit în decor şi s-a lovit puternic de un utilaj prezent la faţa locului pentru a îndepărta monopostul lui Adrian Sutil, care suferise un accident similar cu numai un tur în urmă.

Chiar dacă accidentul a avut loc într-un moment în care ploaia se intensificase, Sebastian Vettel consideră că acesta nu putea fi anticipat.

"Este imposibil să anticipezi un astfel de accident. Cu siguranţă s-a întâmplat şi trebuie să învăţăm ceva din asta pentru a evita repetarea unor astfel de situaţii. Pentru moment nu asta este important, cu toţii ne gândim la Bianchi", a declarat pilotul echipei Red Bull Racing.

Sunt multe zone cu apă, monopostul este foarte nervos şi este foarte uşor să comiţi o greşeală.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Bianchi a fost transportat cu o ambulanţă la spital, acolo unde a suferit o operaţie la cap în urma căreia a fost transferat la terapie intensivă.
Vettel a admis însă că pilotajul în zona virajului 7, cel în care Sutil şi Bianchi au suferit accidente, a fost foarte dificil după ce ploaia a început să se intensifice spre finalul cursei.

"Este unul dintre cele mai provocatoare locuri în privinţa virajelor şi un loc unde prinzi viteza. Sunt multe zone cu apă, monopostul este foarte nervos şi este foarte uşor să comiţi o greşeală. Când ploaia s-a intensificat a devenit foarte dificil, pentru că toţi aveam pneuri uzate. A fost o potrivire ghinionistă şi un loc ghinionist să pierzi controlul monopostului, ceea ce a condus la accident", a adăugat el.

Vettel a ocupat locul trei în Marele Premiu al Japoniei şi a obţinut astfel al patrulea podium din acest sezon. Cu această ocazie, el a revenit pe locul patru în clasamentul general în faţa lui Fernando Alonso, care a abandonat din cauza unei defecţiuni la sistemul electric.

Via ESPNF1

Comentarii (4)

  • Un circuit frumos dar f. periculos unde experienta de pilot isi spune cuvantul, pacat ca siguranta nu este peste nivelul de periculozitate al acestuia, personal am fost surprins ca nu s-a introdus in regim de urgenta SC-ul. Se stia ca multi piloti au pneurile uzate si ploaia se intensificase. Inceputul cursei a fost ok sub SC, dar finalul a fost lasat in voia sortii si s-a intamplat nenorocirea! Bianchi sa fie sanatos.
    15 2
  • ctlnmihai
    @ xyz.... Și pârtiile de ski au devenit periculoase.. Vettel are dreptate...
    4 2
  • Accidente au fost si vor mai fi inF1, doar este un sport cu riscuri, stupid e faptul acest copil a intrat intr-un nenorocit de tractor cu peste 200 la ora iar urmarile s-au vazut. Pe pista e alceva, s-au vazut cazuri de coliziuni masive intre monoposturi iar pilotii au scapat doar cu o sperietura.
    8 1
  • daniel
    Ca si o coincidenta ciudata:
    in turul in care Sutil a derapat si ulterior a lovit parapetul de protectie in fata lui era ... Bianchi. Jules a mai pracurs un tur de circuit iar apoi a derapat in acelasi mod ca si Sutil. Dar nu mia era parapetul.
    Ce ghinion!
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru