Vettel admite că a adoptat o strategie diferită pentru calificări

de Daniel Popescu
Sambata, 23.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a recunoscut că a utilizat o strategie diferită de rivali în calificări în aşteptarea ploii din sesiunea decisivă şi speră să câştige cursa de duminică.

Sebastian Vettel a obţinut sâmbătă pole position-ul pentru Marele Premiu al Malaysiei, după ce a fost la un pas de eliminare în Q1 şi Q2.

Pilotul echipei Red Bull a admis însă că a folosit o altă strategie pentru calificări, referindu-se cel mai probabil la setările de ploaie pentru monopost, în condiţiile în care germanul a fost cu o secundă mai rapid în Q3 decât toţi ceilalţi piloţi.

"Ştiam că va ploua, aşa că am avut o abordare diferită faţă de alţi piloţi. Cred că ploaia ne-a ajutat puţin în Q2 şi asta a fost suficient pentru a ajunge în Q3, unde a fost clar că era mai bine să schimbăm pneurile intermediare cu un alt set. Sunt totuşi surprins de diferenţă. Am avut un tur decent şi am reuşit să salvez pneuri, ceea ce poate fi crucial pentru cursă", a declarat el.

Urmareste Automarket
După ce în Australia a terminat doar pe locul trei deşi a plecat tot din pole position, Vettel speră că duminică să urce pe prima treaptă a podiumului.

"Dacă începi în frunte, întotdeauna vrei să termini tot acolo.

Va fi o cursă lungă şi este dificil de ştiut ritmul de cursă. Sunt mulţumit de stabilitatea monopostului şi, având în vedere unde eram aici anul trecut, este un mare pas înainte. Gestionarea pneurilor va fi crucială, dar sper să trec linia de sosire în aceeaşi poziţie", a adăugat el.

Via FIA

Comentarii (4)

  • Probabil mizeaza pe faptul ca maine cursa va incepe sau se va tine pe ploaie, ceea ce se poate intampla. Dar, daca nu va ploua, cei de la Mercedes si Lotus par sa aiba avantajul. Cei de la Ferrari sunt acolo si surpriza s-ar putea sa vina de la Sutil, care a fost pe prima pozitie in Q1. Iar Raikkonen a fost penalizat cateva pozitii.
    13 1
  • ce vrei sa zici AndreiF1 prin faptul ca raikkonen a fost penalizat? te referi dupa calificarile din malaysia
    1 8
  • Fan F1
    @Mareanalx: http://www.f1fanatic.co.uk/2013/03/23/raikkonen-moved-places-grid-impeding/
    7 1
  • multumesc frumos
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru