Vettel: "Ar fi o surpriză ca Mercedes să aibă probleme şi în Japonia"

de Daniel Popescu
Joi, 24.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel consideră că ar fi o surpriză ca Mercedes să aibă prestaţii modeste şi în Japonia, întrucât circuitul de la Suzuka este unul de viteză care favorizează motoarele puternice.

Ar fi o mare surpriză, dar dacă vom avea o şansă vom profita de ea.

Sebastian Vettel
Pilot Ferrari
Principalul semn de întrebare care planează asupra Marelui Premiu al Japoniei de la sfârşitul acestei săptămâni este evoluţia celor de la Mercedes. După prestaţiile modeste din Singapore, atribuite în principal circuitului lent, Mercedes ar trebui să revină la ritmul obişnuit la Suzuka, acolo unde virajele de mare viteză şi liniile drepte lungi favorizează motoarele puternice.

De altfel, inclusiv Sebastian Vettel, care a câştigat fără emoţii cursa precedentă, consideră că ar fi o adevărat surpriză ca Mercedes să aibă în continuare probleme.

"Aici este un circuit complet diferit. Trebuie să rămânem realişti. Într-un fel, a fost o mare surpriză să vedem că Mercedes se chinuie, dar nu mă aştept să fie cazul şi aici. Ar fi o mare surpriză, dar dacă vom avea o şansă vom profita de ea. Natura circuitului este complet diferită aici.

Vremea ar putea aduce multe surprize, aşa că va fi un weekend dificil", a precizat el.

Favoriţii rămân cei de la Mercedes cu cele două monoposturi ale lor.

Sebastian Vettel
Pilot Ferrari
Vettel consideră că Ferrari este avantajată de faptul că deţine un monopost competitiv pe aproape orice tip de circuit, însă admite că Mercedes rămâne principala favorită la titlurile mondiale.

"Am avut un monopost grozav pe orice circuit, pe circuite stradale precum Monaco şi Singapore, dar şi pe alte circuite precum Malaysia şi Silverstone. Dacă ne uităm la atât de multe curse, nu am fost complet ieşiţi din formă, aşa că putem fi încrezători. Am învăţat pe parcurs şi sper că asta înseamnă că la final vom fi un pic mai puternici. Dar favoriţii rămân cei de la Mercedes cu cele două monoposturi ale lor", a adăugat el.

▶ Avancronică Japonia: Misterul Mercedes - vor reveni germanii în lupta pentru victorie?

Marele Premiu al Japoniei la TV

Drepturile TV ale Formulei 1 pentru România sunt deţinute de postul Dolce Sport, care poate fi recepţionat şi pe internet prin intermediul platformei TelekomTV.

Calificările şi cursele pot fi urmărite în ţara noastră şi pe postul de televiziune RTL (limba germană).

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 25 septembrie 04:00 -
Antrenamente 2 vineri, 25 septembrie 08:00 -
Antrenamente 3 sambata, 26 septembriet 06:00 -
Calificari sambata, 26 septembrie 09:00 DolceSport, RTL Telekom TV
Cursa duminica, 27 septembrie 08:00 DolceSport, RTL Telekom TV

▶ Formula 1 în 2015. La TV, pe telefoane, tablete, laptopuri şi calculatoare: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru