Vettel crede că recordul de victorii consecutive al lui Ascari rămâne mai important

de Daniel Popescu
Luni, 25.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel consideră că recordul de nouă victorii consecutive înregistrat de Alberto Ascari în anii '50 rămâne mai important decât al lui pentru că fiabilitatea monoposturilor era precară.

In legătură cu un anumit record al lui Ascari, nu cred că există termeni de comparaţie, pentru că este o perioadă de timp complet diferită.

Sebastian vettel
Pilot Red Bull
Sebastian Vettel a încheiat sezonul 2013 al Formulei 1 printr-o victorie uşoară obţinută în Brazilia şi a ajuns astfel la nouă victorii consecutive.

Pilotul echipei Red Bull a egalat astfel recordul stabilit de Alberto Ascari în perioada 1952-1963, diferenţa fiind că germanul a obţinut performanţa pe parcursul unui singur sezon. Totuşi, el consideră că recordul lui Ascari are o importanţă mai mare în condiţiile în care în anii '50 fiabilitatea motoarelor era mult mai slabă decât în prezent, iar piloţii nu erau neapărat profesionişti.

Esential 9 victorii consecutive a obtinut Vettel in ultima jumatate a sezonului
"În legătură cu un anumit record al lui Ascari, nu cred că există termeni de comparaţie, pentru că este o perioadă de timp complet diferită.
În anii '50 cursele erau mult mai lungi şi existau multe componente care cedau, iar în zilele noastre lucrurile sunt mult mai profesioniste, fiabilitatea este excepţională pentru toată lumea, aşa că recordul lui spune încă multe. Este doar un număr, dar sper că într-o zi, când voi avea mai puţin păr în cap, va fi ceva frumos la care să mă uit în urmă"
, a declarat el.

Brazilia este una dintre puţinele curse în care Vettel a fost depăşit la start, însă pilotul a apreciat variaţia, mai ales că şi-a recapătat poziţia prin depăşirea lui Nico Rosberg în primul viraj al turului doi.

"A fost o cursă interesantă şi am fost capabil să revin şi să preiau conducerea la finalul primului tur şi apoi să construiesc un avans. La final a fost foarte dificil din cauza ploii, pentru că vedeam cum vine ceaţa şi a fost dificil de judecat", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (3)

  • Bine ca s-a terminat CM ,ca la ce monopost a avut VETTEL ,daca mai erau 100 de curse nu era nicio problema pt el in a le castiga.Cinste lui si echipei de inginerii de la RED BULL ,celalante echipe ''joaca'' in alta liga.Sper ca pt sezonul 2014 lucrurile sa se schimbe ,astfel F1 devine din ce in ce mai plictisitoare ,si ar fi mare pacat ,pt ca reprezinta varful de lance in sporturile cu motor.Si nu este vina echipei RED BULL ca domina F1 ,nici pe departe ,ci celalante echipe sa munceasca mai mult .
    14 2
  • andrey_1293
    Legat de faptul ca a fost depasit la start - creca si el se plictisise sa se plimbe aiurea 1 ora jumate pe circuit si s-a gandit sa ia un start mai slab ca sa mai aiba si el parte de ceva actiune. Legat de recorduri, nu stiu care din ele este mai important dar el a obtinut recordul printre profesionisti, chiar daca fiabilitatea masinilor este foarte mare. In trecut, cum Seb spunea, masinile cedau dar pe pista nu erau toti piloti profesionisti. Indiferent de situatie, ma bucur ca este cineva care scrie istorie si incearca sa doboare recorduri (chiar daca el neaga :))), fie ca este vorba de Vettel, Perez, Hulkenberg, Alonso sau cine o fi... Sper sa vad cat mai multe recorduri doborate sau cel putin egalate. Numai bine
    8 2
  • A fost depasit la start pentru ca tot anul mercedes si ferrari au avut starturi mai bune, el stiind asta ,a ales sa-l blocheze pe alonso, pe care daca-l scapa era posibil sa nu-l mai prinda. Pe cei de la mercedes ia avut de mai multe ori dupa un start castigat de acestia.
    Din pct. meu de vedere faptul ca ferrari a avut CELE MAI BUNE STARTURI, uitati-va la massa la aceasta cursa, ramase FARA STRATEGIE, plasarea unuia dinte cei doi macar pe 3,4 in asa fel incat sa ajunga primul si sa-l tina pe vetel, sa-l oblige sa schimbe strategia, sa uzeze cauciucuri, samd, este grav, este lipsa de creier,...,dute fane..
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru